Kézilabda

A nap tutija veretni Romániát?

  • mr.blonde
megosztom

A férfi kézi Eb-selejtező mérkőzésén Románia Portugáliát fogadja. Az oddsok nagyon esnek a vendégre.

A férfi kézisek 6. csoportjában Franciaország és Portugália vív ádáz küzdelmet a csoportelsőségért, négy mérkőzés után mindkét válogatottnak 6-6 pontja van. A portugál csapat óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy áprilisban hazai pályán hat (!) góllal legyőzte a franciákat, akik három nappal később saját táboruk előtt revansot is vettek.

A csoportban Románia és Litvánia szerepel még, mindkét válogatottnak 2-2 pont áll a neve mellett. Papíron tehát még mindkét csapatnak van esélye a továbbjutásra, de csak papíron, hiszen vélhetően csütörtökön eldől, hogy a fentebb taglalt két válogatott kvalifikálja magát a januári Eb-re.

Mi most a Románia - Portugália találkozót járjuk jobban körbe. A fenti képen is látható, hogy a szorzók a tegnapi nyitóértékekhez képest alaposan megváltoztak és Portugália sikerének oddsa hatalmasat esett.

Ez a fogadói magatartás azonban nem véletlen. Egyrészt a két csapat portugáliai mérkőzésén a lutizánok felmosták a parkettet a románokkal (21-13), ezek alapján pedig jelenleg sokkal erősebb csapattal bírnak.

A román csapat gondjait ráadásul tovább nehezíti, hogy féltucat alapember nem bevethető sérülések miatt: köztük van a román liga gólkirálya, Cepreghi és további három spíler, Alexandru Şimicu, Mihai Popescu és Demis Grigoraş. A kimaradók pótlására természetesen fiatalokat hívott be a szakmai stáb, így például a két belső poszton két 20 éves rutintalan játékos kap majd kulcsszerepet.

Összesen hat olyan játékos kapott meghívott, akinek nincs még válogatottbeli fellépése.

A portugál kézi sokat haladt előre az évek során, válogatott szinten is egyre magasabb szintet képviselnek. A románok ugyan élvezik majd a közönség támogatását, de ennyi újonccal nem lesz egyszerű a dolguk. A két csapat odavágóján kialakult 8 gólból bőven maradhat 2-3 találat ezen a meccsen is a felek között.

{"headTitle":"Románia - Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-13 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Portugália nyer ","odds":"1.43","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom