NBA

1.84-es oddsot húzunk a hatodik meccsre - tippek az NBA-nagydöntőre

megosztom

Nem igazán értünk egyet azzal, hogy papíron a Warriors az esélyese a finálé következő felvonásának.

The Klaw ma pontot tehet a történet végére. fotó: Twitter

Az NBA-nagydöntő ötödik összecsapása aligha alakulhatott volna izgalmasabban. A negyedik negyedben a Raptosnak majdnem sikerült kivégezni a kétszeres címvédőt, ki más, mint az Finals-MVP jelölt Leonard miatt, aki az utolsó periódusban zsinórban 14 pontot vágott be. A meccs vége azonban a Splash brothers remekeléséről szólt - három tripla elég volt ahhoz, hogy a Dubs megfordítsa a találkozót, köszönhetően az utolsó három percben művelt 9-2-es runnak.

{"headTitle":"Toronto Raptors-Golden State Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-14 03:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Raptors nyer","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/528539694","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Warriors nyer","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/528539702","bookmaker":"23"}]}

Az összecsapás tehát tovább folytatódik és a bukik alapján a hatodik meccsen újra a GSW a favorit. Annak ellenére is, hogy Kevin Durant visszatérését követően nagyjából 13 perccel súlyos achilles-ín sérülést szenvedett, ezzel véget vetve a folyamatos találgatásoknak. Az oddsmesterek abban azonban továbbra is biztosak, hogy a Raptors húzza be a bajnoki címet, nagyrészt annak köszönhetően, hogy az NBA történelmében 34 alkalommal vezetett az egyik fél 3-1-re és ezt mindössze egyszer sikerült ledolgoznia a másik csapatnak (Cavs 2016).

A Durant-saga tehát olyan szempontból véget ért, hogy a kétszeres Finals MVP-t már biztosan nem látjuk a nagydöntőben, ahogy Looney sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Van még egy kiemelésre méltó dolog, ami döntően befolyásolhatja a finálé alakulását.

Draymond Green ugyanis begyűjtötte a hatodik technical faultját a rájátszásban, a hetedik után pedig automatikus eltiltás jár.

Amennyiben tehát ismét eldurran a vehemens játékos agya, a Warriors pedig behúzza az otthoni meccsét, könnyen lehet, hogy még egy meghatározó játékos is kiesik a mindent eldöntő összecsapásról. 

Amit szintén nem tudunk figyelmen kívül hagyni, hogy az öt meccset elnézve a Raptors sokkal stabilabbnak és determináltabbnak festett. Ahogyan már korábban is írtuk, ha a második meccsen nem jön az a bizonyos 18-0-s Warriors run, lehet hogy söprés lett volna. A sportban persze nincsen 'mi lett volna ha', viszont 

remekül alátámasztja a kanadaiak dominanciáját, hogy a döntő eddigi 20 negyedéből 14-et megnyertek és két döntetlen mellett csak négyszer maradtak alul.

A Toronto amúgy is 7-1-1 ATS az utóbbi kilenc meccsén, míg a Warriors 1-4 ATS az utóbbi öt találkozóján az Oracle-ben. Curryék nem fognak harc nélkül elhullani, de úgy érezzük, könnyen lehet, hogy ennyi volt a Warriorsban - aligha támasztja alá racionális indok a bukik line húzását. Persze elég irreálisnak tűnik, hogy zsinórban háromszor kikapjanak otthon, de az is valószínűtlen, hogy az ötödik meccshez hasonlóan újra bevágjanak 20 triplát, márpedig akkor az kellett a kis arányú sikerhez is. Ebbe a tippbe pedig még egy vékonyka GSW győzelem is belefér.

{"headTitle":"Toronto Raptors-Golden State Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-14 03:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Raptors +4.0","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/528539695","bookmaker":"23"}]}
megosztom