Kézilabda

Toronymagas favorit a magyar válogatott Szlovákiában

  • Tomihmv
megosztom

Szerdán, Vágsellyén játszik Eb-selejtezőt a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Toronymagas favorit a magyar válogatott Szlovákiában. - Fotó: Facebook

Szerdán utolsó előtti Eb-selejtezőjére készül a magyar férfi kézilabda-válogatott, amikor is a Csoknyai István és Vladan Matics trenírozta alakulat Szlovákiába utazik, ahol a mieinknek már az egy pont is elég üdvösséghez.

Eddig remekül szerepel válogatottunk a kvalifikáción, hiszen négy mérkőzéséből hármat behúzott (Oroszország, Olaszország, Szlovákia), míg a maradék egyen döntetlent játszott az oroszokkal. A szlovákok viszont roppant gyengén teljesítenek, még az olaszoktól is sikerült kikapniuk oda-vissza áprilisban, így valamennyi meccsüket elbukták.

Igaz, azon vereségeiket annak köszönhetik a szlovákok, hogy a Tatran Presov elnöke, bemondta az unalmast és a Szlovák Kupa döntőjét körülölelő botrány miatt nem engedi el játékosait a válogatott meccsekre. Mondanunk sem kell, hogy Szlovákia gerincét azon kézilabdázók adják, akik tehát most sem vesznek részt a mérkőzésen, sőt az eperjesi arénát, ahol a szerdai mérkőzési is megrendezésre került volna, nem bocsátotta a szövetség rendelkezésére az elnök, így Vágsellyén csapnak össze a felek.

A magyar válogatott kerete az Eb-selejtezőkre:
Kapusok: Borbély Ádám (Orlen Wisla Plock), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Tóth Ádám (CYEB Budakalász)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Szöllősi Balázs (Balatonfüredi KSE), Ubornyák Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Beállók: Rosta Miklós (Grundfos Tatabánya), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Kemény László (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Abanca Ademar León), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE)
bet365

Mindemellett szövetségi kapitányt is cseréltek a szlovákok, Heine Ernst Jensent a válogatott korábbi legendája, Peter Kukucka váltotta. A közvélemény szerint Kukucka jó hatással lesz a válogatottra, aki egyébként egyből fiatalítással kezdett, továbbá a szerdai ütközet előtt igen hosszú felkészülést tartott együttesének. Ám még így is, illetve úgy is a mieink a toronymagas favoritok, hogy tőlünk több kulcsjátékos is kimarad, hiszen Bánhidi Bence mandulaműtétje miatt, míg Mikler Roland és Lékai Máté a hosszúra nyúlt szezonjuk végett nincs a keretben.

A kimaradók, a hosszú szezon, az idegenbeli meccs, illetve annak köszönhetően, hogy nekünk már csak egy pont kell, amit akár a hétvégén is meg tudunk szerezni, nagy valószínűséggel nem pörgünk majd 100 százalékon. A szlovák kézilabdázók viszont - annak ellenére, hogy biztosan nem jutnak ki a jövő évi kontinensviadalra - felspanolhatják magukat, mivel ezzel a megfiatalított kerettel ők már a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Eb-re készülnek, ahol ugye minden szlovák játékos szeretne ott lenni.

Mindezek után véleményünk szerint behúzzuk a találkozót, de a bukmékerek olyan nagyra szabták a hendikephatárt, amit nem tudunk otthagyni, avagy amondóak vagyunk, maximum nyolc találattal nyerünk szerdán Vágsellyén.

{"headTitle":"Szlovákia - Magyarország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-12 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szlovákia +8,5","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom