EURO 2020

A bukik szerint már favoritok vagyunk az Eb-kijutásra - íme a friss oddsok

megosztom

A Wales ellen aratott parádés győzelem hatására a magyar válogatott lett az Eb-re való kijutás egyik esélyese.

Kedden este Magyarország folytatta remek szériáját és zsinórban a harmadik Eb-selejtező meccsét is megnyerte. A vb-döntős horvátok után az Eb-elődöntős walesieket is sikerült vernünk a Groupama gyepén, a hős pedig mindkét meccsen a 31 éves Vidi-ász, Pátkai Máté lett. A walesiek felett aratott 1-0-s diadal követően a magyar válogatott játékosai a nagyon erős csapategységet emelték ki, és azt, hogy mindenki a maximumot adta ki magából a válogatott sikeréért.

Rossi ismét remekül rakta össze a kezdőt. fotó: MLSZ

A Marco Rossi szövetségi kapitányt helyettesítő Cosimo Ingusco a walesiek 1-0-s legyőzését követően elmondta: voltak nagyon nehéz pillanatai a mérkőzésnek, de a játékosok példaértékűen küzdöttek a pályán a 90 perc alatt. "Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, ezért a felkészülés alatt mindent megtettünk, hogy a lehető legalaposabban kielemezzük az ellenfelet, és semlegesítsük az erősségeit. A walesieknek fizikálisan erős, gyors, dinamikus játékosai vannak, tudtuk, hogy a széleken okozhatják a legnagyobb gondot. (...)

Azt hiszem, mindenki egyetért abban, hogy megérdemelt volt a győzelmünk.

- fogalmazott Cosimo Ingusco. (forrás:MLSZ)

Ami persze a győzelem mellett a legfontosabb, hogy sikerült megőriznünk első helyünket a csoport élén, sőt immár három ponttal elléptünk az üldözőktől. Ez még úgy is parádés, hogy mi egy meccsel többet játszottunk a kijutáshoz szintén komoly reményeket fűző horvát-szlovák-walesi triónál.

A szeptemberi folytatást immár favoritként várjuk, hiszen a bukik szerint Horvátország mellett mi vagyunk a legesélyesebbek arra, hogy megcsípjük a csoport első két helyét.

 

EURO 2020 selejtezők - Első két helyen végez a csoportban    
  igen nem
Horvátország 1.071 10.00
MAGYARORSZÁG 2.37 1.57
Szlovákia 2.50 1.53
Wales 2.50 1.53

Az oddsokból láthatjuk, hogy ugyan valóban enyhe favoritjai vagyunk annak, hogy a horvátok mellett kijussunk a 2020-as kontinenstornára, a valóság és a realitás azonban inkább az, hogy a vásár abszolút hármon áll. Nem véletlen, hogy Wales csapatát sem írják még le, hiszen Bale-ék nem játszottak még Azerbajdzsánnal, a szlovákok pedig a Bakuban aratott parádés győzelemmel tartottak erődemonstrációt, ezzel üzenve az ellenfeleknek.

Bárhogy is lesz, most dőljünk kicsit hátra és élvezzük a pillanatot, hiszen az vitathatatlan, hogy címeres mezes fiaink túlteljesítették várakozásainkat. A lényeg, hogy a kilenc pontnak köszönhetően ősszel remek pozícióból folytathatjuk és az esélyünk mindenképp meglesz, hogy 2016 után ismét részt vegyünk az Európa-bajnokságon.

Szerinted kijut Magyarország a 2020-as Eb-re?x;
megosztom