Tenisz

Ezt várjuk a Thiem - Nadal döntőtől - napi tippek a Roland Garrosra

  • Cesc18
megosztom

Revánsra készül az osztrákok klasszisa a mallorcai salakkirály ellen a vasárnapi Roland Garros döntőjében.

Megismétlődik a tavalyi döntő Párizsban, azaz 2019-ben is Rafael Nadal és Dominic Thiem között dől el a Muskétások Kupájának sorsa. A finálé legnagyobb kérdése, hogy a spanyol salakkirály megszerzi-e 12. Roland Garros-címét vagy trónfosztás lesz és az osztrák első alkalommal diadalmaskodik a salakos Grand Slamen. 

Fogadás a továbbjutóra   
Dominic Thiem Rafael Nadal
4.50 1.22

Thiemnek már négy alkalommal is sikerült győzedelmeskedni Rafa felségterületén, a Roland Garroson viszont rendre sima verésekbe nézett bele. 

Három alkalommal mérték össze eddig a tudásukat a francia fővárosban és mind a háromszor Nadal 3-0-ra nyert és 6-4-nél szorosabb szett nem volt. 

Ez nem túl jó előjel az osztráknak, mint ahogyan az sem, hogy back-to-back még senkinek nem sikerült Novak Djokovicsot és Nadalt egy Grand Slamen legyőznie. Igen komoly kihívás előtt áll tehát Thiem, aki ráadásul egy jóval keményebb elődöntőn van túl. 

Nadal 12. Roland Garros-címét készül elhódítani. - Fotó: ATP

Amíg ugyanis Nadal egy viszonylag gyors meccsen jutott tovább Roger Federer ellen, addig a sógorok salakos klasszisa vért izzadt a világelső ellen, a rossz párizsi időnek köszönhetően pedig pénteken nem is tudták befejezni a meccsüket. Thiem így szombaton a pihenés és a döntőre való felkészülés helyett egy pokoli ötszettes csatát vívott Djokoviccsal. 

Adott tehát Nadalnak egy nem túl friss kihívó, akitől még soha nem kapott ki Párizsban. Ennek fényében azért nem olyan meglepő, hogy 1.30 alatti szorzót kapunk a salakkirályra...

Thiemnek a legjobb esélye akkor van, ha minden klappol nála, nagyon kevés hibával tud játszani és rövid idő alatt megnyeri a döntőt. Ha hosszú labdamenetekbe bonyolódnak és nagyon elhúzódik a meccs, akkor nehéz elképzelni, hogy most jöjjön össze neki a bravúr. 

Mire fogadjunk?

Az előrejelzések szerint eső nem várható, viszont olyan nagy kánikula sem lesz. Felhős idő, 20 fok alatti hőmérséklet és elhanyagolható szél. Ez egyiküknek sem jelent igazi előnyt vagy hátrányt, így az időjárás talán nem lesz olyan befolyásoló tényező, mint az elmúlt napokban. 

Thiem a tavalyi döntőben 10 játékra volt jó, most pedig 15.5-nél húzták meg a bukik a line-t, illetve legalább egy szettet várnak tőle. Az előjelek alapján most sem fogjuk lerágni a körmünket, ugyanakkor Nadal nem volt annyira elsöprő ezen a Garroson, az osztrák pedig a Djokovics elleni derbi után némileg az esélytelenek nyugalmával léphet pályára a döntőben. Ebből még akár profitálhat is, hiszen semmi oka nincs arra, hogy görcsössé váljon. 

Éppen ezért, mi úgy kalkulálunk, hogy nem lesz ez egy annyira egyoldalú döntő és legalább 36 játék dönt a győztes kilétéről. 

{"headTitle":"Dominic Thiem - Rafael Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-09 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma - 35.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom