Vízilabda

Kötelező győzelem előtt áll a magyar válogatott

megosztom

Szombaton Kína ellen játszik a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga Szuperdöntőjének vigaszágán.

Kína ellen játszik szombaton női válogatottunk. - Fotó: mvlsz.hu

Nem sikerült a pénteki negyeddöntője a magyar női vízilabda-válogatottnak, hiszen a mieink két góllal, 12-10-re kaptak ki Hollandiától a budapesti Világliga Szuperdöntőjében. Ennek a vereségnek köszönhetően Bíró Attila lányai az 5-8. helyért folytatják csatározásaikat.

"Egy jó kezdés után még a harmadik negyedben is vissza tudtunk jönni a hollandokra, egy-két gólra, ott még lett volna sanszunk. Ám ott volt néhány olyan egyéni, felelőtlen hiba, elől és hátul egyaránt, ami aztán megbosszulta magát. Hiába volt előnyünk és jöttünk fel a hollandokra, ők vannak annyira erősek, hogy ki tudják védekezni ezeket a támadásokat. Az ellenfelünk nem mutatott extrát, vagy legalábbis olyat nem, amit ne tudtunk volna róluk és ne lettünk volna felkészülve rá. Inkább a játékvezetés lepett és zavart minket, kevésbé engedték a testkontaktot, holott az előző napokban sokkal inkább hagyták. Mára megváltozott a bírói felfogás, bár erről előzetesen kaptunk információt, hogy ez változni fog, de meccs közben kevésbé tudtunk ehhez alkalmazkodni, a hollandoknak viszont egyértelműen jobban sikerült. A továbbiakban a csapat összecsiszolásán fogunk dolgozni és azon, hogy az esetleges egyéni hibákat, hiányosságokat kijavítsuk. Arra is most kell fényt derítenünk, hogy valóban a megfelelő emberek vannak-e bent a keretben, hogy a világbajnokságra egy tényleg ütőképes csapat álljon össze" - mondta az mvlsz.hu-nak Bíró Attila, Magyarország szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC).
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).
unibet

Válogatottunk célja tehát az összecsiszolódás mellett az 5. hely megszerzése, amihez elsőként, szombaton, Kínát kellene legyőzni. Azt a Kínát, amely ezidáig valamennyi találkozóját elveszítette, a pénteki negyeddöntőjét például 15 (!) találattal Amerika ellen.

Noha eddig mi sem mutattunk extrát, a kötelezőt behúztuk Kanada ellen, és ez egy ahhoz hasonló találkozó lesz. Mindemellett az utóbbi években a távol-keleti válogatott sokat gyengült, amit a mostani eredményei is alátámasztanak, de az is, hogy a legutóbbi egymás elleni tétmeccsünkön, kereken 10 (!) góllal vertük őket.

Ha ezúttal ekkora különbség nem is alakul ki, de véleményünk szerint kijön a felek közti különbség, illetve a hazai pálya előnye és a mieink megcsinálják a bukmékerek által felállított hendikepet, avagy legalább négy góllal nyernek Kína ellen és vasárnap az ötödik helyért ugorhatnak medencébe.

{"headTitle":"Magyarország - Kína","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-08 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -3,5","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom