Tenisz

Speckó fogadással próbálkozunk a Federer - Nadal rangadón - napi tippek a Roland Garrosra

megosztom

A két gigász 39. egymás elleni mérkőzésére kerül sor pénteken a Roland Garros elődöntőjében.

A szerdai esős időjárás miatt pénteken kerül sor mind a női, mind a férfi elődöntőkre Párizsban, így egy igazán kiváló játéknap elé nézünk. A négy mérkőzés közül messze kiemelkedik Roger Federer és Rafael Nadal klasszikusa, amely 39. felvonásához érkezett.

Fogadás a továbbjutóra   
Roger Federer Rafael Nadal
6.75 1.13

2005 és 2008 között zsinórban négyszer futottak össze a Roland Garroson, majd összemérték az erejüket a 2011-es fináléban is, azóta viszont nem randevúztak a francia fővárosban, így párizsi publikum már igencsak ki van éhezve a "Fedalra". 

Ami a korábbi öt Garros-meccsükben megegyezik, hogy a papírformának megfelelően mindegyiket Nadal nyerte.

Ekkora favoritnak azonban, mint most, talán még soha nem tartották a mallorcai salakkirályt a svájci géniusz ellen egy Grand Slamen.

Pedig kérdésekből bőven akad, így a mérkőzés előtt. Noha az viszonylag nehezen képzelhető el, hogy ne a spanyol jusson be a fináléba, ám nem mindegy, hogy a 2011-es meccsükhöz hasonlóan egy izgalmas és szoros csatát látunk, vagy pedig a 2008-ashoz hasonló mészárlást, amikor is Federer mindössze négy játékot tudott összekaparni. 

Federer egy szettet veszített az elődöntőig vezető úton. - Fotó: ATP

Előzetesen talán a legnagyobb kérdés, hogy Roger ultra agresszív taktikája salakon is hatékony lesz-e Nadal ellen? 

A spanyol ugyanis hosszú évekig uralta a rivalizálásukat azzal, hogy folyamatosan a svájci egykezes fonákját támadta. Két éve viszont Federer előállt egy még támadóbb felfogású játékkal és megtalálta a nyerő taktikát fonák oldalon. Ennek lett következménye, hogy az elmúlt négy meccsüket behúzta, ráadásul az utolsó hármat szettveszteség nélkül. 

De ez mind kemény pályás mérkőzés volt, ahol ez az agresszív taktika nagyon jól kidomborodott. Nem tudni, hogy salakon is képes lesz-e hasonlóan hatékony lenni fonákról, hiszen lassabb a borítás és Nadal pörgetett tenyeresei is salakon a leginkább nehezen kezelhetőek. 

A másik kérdés, hogy Federer adogatóként mennyire lesz hatékony?

Azt láthattuk az elmúlt fordulókban, hogy salakon sem működik rosszul a svájci szervája, ugyanakkor a Stan Wawrinka elleni negyeddöntőben az egyik elvesztett adogatása a szettjébe került, a másikkal pedig akár 1-2-es hátrányba is kerülhetett volna. 

Mire fogadjunk?

Egy ilyen mérkőzésen, ahol előzetesen ennyi a "ha", elég nehéz +EV-s tippet találni. 

Érdemes a speciális piacokon nézelődni, például az Unibetnél fogadhatunk ászokra és kettős hibákra is. 

Abban látunk némi fantáziát, hogy Federer 3-mal több ászt üt. Noha túl sokra nem számítunk, de Nadal elég kiszámíthatóan szervál salakon, különösen a svájci ellen.

{"headTitle":"Roger Federer - Rafael Nadal ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-07 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Legtöbb ász: Federer -2.5","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom