EURO 2020

Kedvenc miniállamunkra is tippeltünk - kombi a B-csoportból

  • varin
megosztom

Ukrajna Szerbiával, Litvánia pedig Luxemburggal találkozik a B-csoport pénteki mérkőzésein.

Úgy tűnik, egyelőre megúszta a pontlevonást Ukrajna, így tovább élhetnek Eb-álmaik szomszédnunkak. Mint emlékezetes Andrij Sevcsenko csapata jogosulatlanul játszatta a 31 éves játékos, Junior Moraest, amely miatt Luxemburg és Portugália is bepanaszolta őket az UEFA-nál. Ha elveszik az ukránok pontjait, nagy bajba kerülhetnek, ha viszont megússzák a balhét, akkor is egy igen fontos 90 perc vár rájuk péntek este.

   
  1 x 2
Ukrajna-Szerbia 2.62 2.87 3.00
Litvánia-Luxemburg 2.37 3.00 3.25

Szerbia látogat ugyanis Lvivbe, amely gárda egy portugáliai döntetlennel nyitott, egy győzelemmel pedig akár a csoport élére is állhatnak. Mint az az oddsokból is látszik, az esélyek igencsak kiegyenlítettek, így maximum az elmúlt hónapok formái és a Nemzetek Ligája-eredmények lehetnek segítségünkre.

A sorozatban mindkét csapat az élen végzett, ám amíg az ukránok ezt a B-, addig a szerbek a C-ligában tették meg, így papíron Seváék sikere többet ér.

Mindkét csapat tele van rutinos játékosokkal, az ukránoknál a Sahtar-Dinamo vonal van erőteljesen jelen, míg a szerbeknél az európai topligás vonal, olyan sztárokkal, mint Kolarov, Tadics, Ljajics, Mitrovics vagy a Real Madrid friss igazolása, Luka Jovics.

288184

Rossz hír viszont a szerbeknek, hogy Milinkovics-Szavics, illetve Nemanja Matics sérülés miatt nem lehetnek ott a keretben.

Igazából olyan nagyon az X egyik csapatnak sem lenne rossz eredmény, hiszen a szerbek veretlenül tudnák le második legnehezebb meccsüket is, míg az ukránok esetleg maradhatnának a csoport élén. Mindezek szellemében kevés gólt várunk, ahogyan ebben az évezredben még soha nem mentek három gól felé a csapatok.

A B-csoport másik találkozóját Litvánia és Luxemburg vívja egymással Vilniusban. A vendégek az elmúlt hónapokban többször is hallattak magukról, például máltai sikerükkel, Magyarország legyőzésével, a bolgárok elleni remivel, Albánia legyőzésével vagy éppen a franciaországi 0-0-val. Egyértelműen nagyon fejlődik a csapatuk mind klub-, mind válogatott szinten, ennek pedig látható jele is van, hiszen lassan megdöntik saját csúcsukat a FIFA-világranglistán.

Ezzel szemben Litvánia a negatív rekord felé közelít a 132. helyével, ami nem csoda, hiszen a Nemzetek Ligája-sorozatot például hat vereséggel tudták le, míg az Eb-selejtezőket egy luxemburgi vereséggel kezdték. Az utóbbi tíz évben az alábbi együtteseket sikerült verniük otthon: Málta, San Marino, Észtország, Lettország, Liechtenstein, Örményország, Lengyelország és Andorra. Jól láthatjuk, hogy a listából a mostani luxemburgi gárdával csak a lengyelek tudnak vetekedni.

Itt tehát jó befektetésnek tűnik az x2. Nem lesz egy gólgazdag meccs, de ha merész álmokat szövögetnek a miniállamban, akkor itt pont, de inkább pontok kellenének.

{"headTitle":"Eb-kombi a B-csoportból","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-07 20:45","footerTitle":"Eredő odds: 1,93","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ukrajna-Szerbia - 3 gól alatt","odds":"1.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Litvánia-Luxemburg - x2","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
2019-06-07;50
megosztom