Vízilabda

Ez lesz a legfontosabb meccse a magyar válogatottnak

megosztom

Amennyiben legyőzzük Hollandiát, úgy biztosan éremért játszunk a hazai rendezésű Világliga Szuperdöntőjében.

A legfontosabb meccsére készülnek Bíró Attila tanítványai a Szuperdöntőben. - Fotó: mvlsz.hu

Két vereséget követően csütörtökön nyerni tudott a magyar női vízilabda-válogatott, a mieink Kanadát győzték le. A tengerentúliak ellen aratott sikernek köszönhetően a B-csoport harmadik helyén jutottunk tovább, így a pénteki negyeddöntőben az A jelű négyes másodikjával, nevezetesen Hollandiával csapunk össze.

"Sima meccsről szó nem volt eddig sem, senki nem ígérte, hogy itt könnyű mérkőzések lesznek, sőt... Közönségszórakoztató találkozó volt a Kanada elleni találkozó, hiszen a harminc gól a nézőknek biztosan élvezetesebb, mint egy kevesebb gólos összecsapás, de nyilván a kispadon ezt sokkal nehezebb megélni. Pénteken, ha sok gólos mérkőzésen, ha kevés gólos mérkőzésen, de meg kell vernünk a hollandokat" - nyilatkozta Bíró Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya az mvlsz.hu-nak.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC).
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).
unibet

A hollandok két győzelemmel és egy vereséggel zárták a csoportkört, hiszen a nyitónapon Kína nem okozott nekik problémát, majd egylabdás meccset buktak az olaszok ellen, és hasonló ütközetet húztak be az ausztrálok ellen.

Arno Avenga, a hollandok mestere egyébiránt úgy nyilatkozott, hogy nagyszerű lesz a magyarokkal játszani a Duna Arénában, a negyeddöntőben. Ami egyébiránt valamilyen szinten érthető is részükről, hiszen a felek elmúlt öt mérkőzéséből négyet a rendes játékidőben behúzott Hollandia, a maradék egyen pedig döntetlen született, majd a mieink nyertek büntetőkkel, vagyis egyértelműen a vendégek várhatják jobb előjelekkel a találkozót. No, meg arról sem szabad megfeledkezni, hogy a mieinken van lesz a teher, hiszen akármilyen gyengén is rajtolt a magyar csapat, egy házigazda ellen sosem szégyen veszíteni.

Mindezeket követően szerintünk szoros meccsre van kilátás, hiszen óriási a tét, a vesztes az 5-8. helyért játszik a hétvégén, míg a győztes az elődöntőbe jut, vagyis éremért ugrik medencébe szombaton és vasárnap. Avagy szerintünk ez a találkozó nem a gólokról szól majd, de, ha megszaladna a szekér valamely oldalon, akkor is beleférhetnek a csapatok ebbe a határba.

{"headTitle":"Magyarország - Hollandia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-07 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 20,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom