Vízilabda

BL-győzelemre tör a Ferencváros

  • Tomihmv
megosztom

Csütörtökön, Hannoverben megkezdődik a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának nyolcasdöntője. A magyarokat az FTC képviseli.

Először a Juggal játszik a Fradi. - Fotó: Facebook

Eljött ez a nap is, csütörtökön ugyanis elstartol a legrangosabb nemzetközi férfi vízilabda klubtorna, vagyis a Bajnokok Ligája nyolcasdöntője. A helyszín Németország, azon belül is Hannover lesz, ahol egyetlen magyar csapatnak, nevezetesen a Ferencvárosnak szurkolhatunk.

A Fradi a versenyre egy söpréssel megvédett bajnoki címmel, illetve a magyar válogatott elleni kétkapus edzésekkel hangolt. Utóbbi roppant fontos volt a csapat számára, mivel a bajnokság végeztével valamennyi együttes leállt, így az elmúlt 10 napban nem tudott volna kivel gyakorolni Varga Zsolt alakulata. A csapat célja a BL-győzelem, a realitások talaján maradva, viszont már egy bronzéremnek is nagyon örülnének a IX. kerületben.

unibet

A nyitónapon, a negyeddöntőben, a Jug Dubrovnik együttesével csap össze a Fradi, amely az elmúlt években rendre ott volt a végjátéknál. 2016-ben megnyerte a sorozatot, 2017-ben a Szolnok ellen kapott ki a döntőben, míg tavaly a negyedik helyet csípte el.

A csoportkörben pedig kimagaslóan teljesített, hiszen 10 sikerrel, 2-2 döntetlennel és vereséggel húzta be a B jelű nyolcast. Mindemellett ugye a horvátok tele vannak jobbnál jobb játékosokkal, akik elég sok mindent megéltek már.

Persze a Ferencvárost sem kell félteni, annak ellenére sem, hogy mindössze a negyedik helyen jutott tovább az A csoportból. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a kicsit is komolyabb ellenfelekkel (Pro Recco, Brescia, Barceloneta) nem bírt, viszont jó hír, hogy Varga Zsolt valamennyi játékosára számíthat a tornán.

"Nagyon erősek a horvátok, igazából megmutatták, hogy a tizennégy meccs alatt miért tudtak elsők lenni a csoportjukban. Ez azért mutatja az erejüket, nagyon erősek, nyilván a jobboldaluk Garciával és Jokoviccsal különösen erős - de készültünk erre, tudjuk, hogy ezt hogyan semlegesítsük. Megvan a játékunk ellenük, de még egyszer mondom, bármit lehet mondani, ezt csütörtök délután kell megmutatni. Minden ezen múlik. Ha nyerünk, akkor onnantól már éremért játszhatunk, ha nem, akkor meg mondhatni azt, hogy "leves". De nyilván erre nem is készülünk, mindenképpen nyerni szeretnénk, és mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön" - mondta Jansik Szilárd a vlv.hu-nak.

Mindezek után mi egy nagyon kemény, brusztolós meccsre számítunk, hiszen itt már nem babra megy a játék, ráadásul ugye nyitómeccsről beszélünk. Így pedig vélhetően kevés gól születhet majd.

{"headTitle":"Jug Dubrovnik - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 17,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}

Egyébiránt, ami a végső győztest illeti, a tornának a Pro Recco a toronymagas favoritja, a bukmékerek 1.30-szoros pénzt kínálnak az olaszok végső sikerére. A sorban a második a Ferencváros a maga 9-szeres oddsával, ezt követően pedig nagy a tülekedés, a magyarok csütörtöki ellenfelére, a Jugra például 13-szoros oddson lehet fogadni.

{"headTitle":"Bajnokok Ligája végső győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pro Recco","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ferencváros","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barceloneta","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Olimpiakosz","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Jug Dubrovnik","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Brescia","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Verona","odds":"71.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Hannover","odds":"1001.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom