La Liga

A Valencia utolsó körös meccsét is megbundázták

megosztom

Sokkoló részletek derültek ki a Spanyolországban kirobbant bundabotrány nyomozása során.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a spanyol hatóságok múlt héten több személyt is őrizetbe vettek fogadási csalás gyanújával, köztünk több korábbi élvonalbeli játékost. A legismertebb név Raúl Bravóé, aki többek között a Real Madridban is lehúzott egy szezont, de megfordult az Olimpiakoszban, 14 alkalommal pedig a spanyol válogatott szerelését is magára ölthette.

A Mundo Deportivo újabb részleteket közölt az ügyről, a tekintélyes napilap információi szerint akár 9 gyanús mérkőzésről is szó lehet, köztük első-, másod- és harmadosztályú spanyol bajnokikkal.

A lap arról is beszámolt, hogy a megbundázott meccsek között egy jelentős téttel bíró, élvonalbeli találkozó található, mégpedig a La Liga 38. fordulójában megrendezett Real Valladolid - Valencia mérkőzés.

Oddsmozgások a meccs előtt (Valladoli - Valencia) A meccsnek a hazaiak szempontjából nem volt már tétje, hiszen a Valladolid a meccs eredményétől függetlenül megőrizte első osztályú tagságát, a Valencia számára viszont a BL-indulás forgott kockán, amit csak egy győzelemmel tudott bebiztosítani. Rengeteg fogadó pakolta is a vendéget, amely a nyitóoddsokhoz képest óriásit esett a kezdésre és végül 1.40 átlagoddson állt meg kezdésre. A Denevérek végül a papírformának megfelelően 2-0-s sikert arattak, így jövőre ott lesznek a BL-főtábláján.

Ha Bravóék nem buknak le, vélhetően senkinek nem tűnik fel, hogy egy motiválatlan és esélytelenebb csapat vereséget szenved az utolsó fordulóban a még komoly célokért harcoló topcsapat ellen. Így viszont borzasztóan rossz fény vetül a spanyol focira.

A Mundo Deportivo a lehallgatott telefonbeszélgetésre hivatkozva azt írja, Raúl Bravo és Borja Fernandez volt a két fő kolompos, mindketten találkoztak több Valladolid-játékossal, méghozzá a csapat szélsője, Keko Gontan házában.

Az elcsípett beszélgetésekben arról folyt a szó, hogy a Valencia mind a két félidőt megnyerve húzza be a meccset, ami végül be is jött, hiszen a Denevérek a 36. és az 52. percben szerezték a góljaikat.

[2844954] 2019-05-18 16:15:00 Valladolid - Valenciax;
megosztom