Darts

4-szeres pénzt fizet a tippünk a magyar-német derbin

  • Cesc18
megosztom

Csütörtök este Hamburgban nyolc mérkőzéssel elrajtol a 2019-es darts csapat-világbajnokság.

Rögtön a nyitónapon tábla elé áll a Székely "Penge" Pál és Végső János alkotta magyar páros, ellenfelük pedig a házigazda német kettős lesz. A honi duó nagyjából 22 óra magasságában lép majd színpadra, a show azonban 19 órakor veszi kezdetét. 

World Cup of Darts, 1. forduló    
Mérkőzések 1 2
Gibraltár - Japán 4.42 1.21
Észak-Írország - Dél-Afrika 1.135 5.08
Új-Zéland - Litvánia 1.76 2.06
Belgium - Hong Kong 1.125 6.00
Brazília - Svédország 2.28 1.625
Wales - Szingapúr 1.175 4.90
Magyarország - Németország 6.30 1.12
Skócia - Dánia 1.07 8.30

Az első meccsen Gibraltár és Japán csapata méri össze a tudását, ami akár a játéknap egyik legegyoldalúbb meccse is lehet. Gibraltár ugyan rutinos résztvevője a csapat-világbajnokságoknak, ám az elmúlt években nem sok maradandót alkottak. Tavaly például 66-os átlaggal egy nagyon sima verésbe néztek bele a hollandok ellen. Az ázsiai páros viszont pozitív meglepetése volt az egy évvel ezelőtti kiírásnak. Az idén is lehetőséget kapó Seigo Asada és Haruki Muramatsu tavaly az első kör egyik meglepetését okozta az osztrákok legyőzésével, majd pedig Kanada kettősén is átverekedték magukat és végül a negyeddöntőben Skócia állította meg a japánokat. 

Asadáék komolyabb játékerőt képviselnek, és úgy gondoljuk, hogy legalább 3 leg különbséggel igazolják a papírformát. 

Japán -2.5-ös hendikeppel 1.86-os oddson fogadható a 22betnél. 

 

 

A kiemelt nemzetek közül Észak-Írország, Belgium, Wales és Skócia mutatkozik be a nyitónapon. Ahogyan az a szorzókból is látszódik, bármelyikük búcsúja komoly meglepetésnek számítana. Talán a walesiekre vár a legtrükkösebb meccs Szingapúr ellen, hiszen Paul Lim még 65 évesen is tud kellemetlen pillanatokat okozni a PDC krémjének. De Royden Lammal a fedélzeten Hong Kongot sem lehet leírni, mint ahogyan a dél-afrikaiaknál Devon Petersen is alkothat. 

A Hopp - Schindler német páros 2017-ben és 2018-ban is a negyeddöntőig jutott. - Fotó: PDC

Magyar és házigazda szempontból is a nap slágermeccse természetesen a Magyarország - Németország csata lesz. A Székely - Végső páros kifejezetten peches volt a sorsolásnál, hiszen a Max Hopp - Martin Schindler duó hazai környezetben különösen komoly játékerőt képvisel. 

Ebben a felállásban tavaly és tavalyelőtt is a negyeddöntőig jutottak, ahol mindkétszer a későbbi bajnok hollandok ellen kaptak ki. 

Hoppék egy jól összeszokott párost alkotnak, míg a két magyar most először játszik majd egymás oldalán. Székely és Végső elég különböző karakterek, így kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz majd meg az összhang köztük. 

A PDC Hungarian Fan Club kérdésére mindkét magyar játékos elmondta, hogy milyen mérkőzésre számít:

Székely Pál: "Felfokozott hangulatúra. A német közönség nagyon szurkolásközpontú, főleg ha a nemzeti csapatról van szó. Nagyon nehéz lesz mert Max Hopp például kiváló formában van, amint azt az elmúlt hetek is mutatják. De ez páros játék, ami sokkal másabb, mint az egyéni. Szerintem fel tudunk nőni a feladathoz.

Sokáig az mondták rólam, hogy páros-menő játékos vagyok. Először párosban voltam eredményeim, de Jani is így volt ezzel.

Az biztos, hogy mindent megteszünk majd, mind a ketten!"

Végső János: Nem szeretek esélyt latolgatni, de a tény az, hogy a német páros egy erős, összeszokott páros. Ráadásul otthon fognak játszani, ami számukra nem hátrány. Nem mi vagyunk a favoritok de a dartsban bármi megtörténhet, hiszen mindenki 237 centiről dob. Úgy szeretnék lejönni a színpadról (és szombaton visszamenni) hogy mindent megtettünk a győzelemért.

Nem mernénk komoly jóslatokba bocsátkozni, ami biztos, hogy mindkét játékosunknak van már némi nemzetközi tapasztalata és szeretnek párosban játszani, így ha sikerül kihozni magukból a legjobbat, akkor a tisztes helytállás mindenféleképpen összejöhet. 

A nyomás a németeken lesz, a közönség elvárja Hoppéktól, hogy ezt a meccset megoldják. Ha nem is fordul át görcsösségbe a játékuk, de ekkora favoritként döcöghet a szekerük. Ne felejtsük el, hogy tavaly a svédek ellen is küszködtek és 3-2-es hátrányból kellett fordítaniuk. 

A bukik által leginkább várt eredmény a Németország 5-2, amivel nagyjából egyet is tudunk érteni. 

{"headTitle":"Magyarország - Németország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Németország 5-2-re nyer","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom