Vízilabda

Újabb kőkemény meccs előtt a magyar csapat

megosztom

Az amerikaiak után az oroszokkal csap össze női vízilabda-válogatottunk a budapesti Világkupa Szuperdöntőjében.

Újabb kőkemény meccs előtt a magyar csapat. - Fotó: mvlsz.hu

Elmaradt a bravúr, beigazolódott a papírforma, a nyitónapon ugyanis az amerikai válogatott 12-9-re győzött a házigazda magyar csapat ellen. Igaz, ezzel a vereséggel mindenki számolt, Bíró Attila tanítványai szerdán az oroszok ellen bizonyíthatnak a Világliga Szuperdöntőjében, amikor is a második csoportkörre kerül sor.

"Sajnos picit befáradtunk, az amerikaiak szoros védekezésének köszönhetően - ennek következtében hibáztunk támadásban és emberelőnyben egyaránt, és ebből kaptunk néhány elkerülhető gólt is. A várakozásaimat akkor múlta volna felül a találkozó, ha pontot, vagy pontokat szerzünk. A végeredmény azt tükrözi, amit mi is tudtunk, hogy az amerikai válogatott per pillanat jobb csapat a magyarnál, ugyanakkor amit kértem a lányoktól, hogy legyenek olyan periódusaink, melyekre lehet a következő napokban építkezni. Szerencsére láttam ilyen momentumokat, sőt, sokkal több volt a pozitívum, mint a negatívum" - vélekedett Bíró Attila, szövetségi kapitány az mvlsz.hu-nak az USA elleni meccset követően.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC).
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).
unibet

Ami az oroszokat illeti, a keletiek félig-meddig meglepő eredménnyel kezdtek, hiszen csak ötmétereseket követően tudták legyőzni a kanadai válogatottat. Különösen a harmadik negyed volt érdekes, amikor a tengerentúliak egy 5-1-es nyolc percet produkáltak. Igaz, a végére annyira összekapták magukat az oroszok, hogy hét másodperccel a vége előtt még győzelemre álltak. A büntetőknél viszont egyet leszámítva kíméletlenek voltak.

Az oroszokról egyébiránt elmondható, hogy a pörgős vízilabdát erőltetik, gyorsan indítanak majd zárják le akcióikat. Ennek köszönhetően potyognak a gólok meccseiken, Kanada ellen ugye 30 (!) találat született a rendes játékidőben, de a mieink ellen, idén márciusban 29 (!) gólos meccset hoztak össze az Európa Kupán, Torinóban.

A rengeteg gólt az oroszok és magyarok stílusa mellett az új szabályok is előrevetítik szerdán, aminek köszönhetően a vízilabda enyhén szólva is felgyorsult, és a látványra, illetve a gólokra megy rá. Emiatt, illetve a felek előélete alapján szerintünk ülhet a meccsen az over.

{"headTitle":"Magyarország - Oroszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-05 20:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 21,5 gól","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"}]}
megosztom