Darts

Óriási esély előtt Skócia - megszakad Hollandia és Anglia uralma?

megosztom

Mind a hollandoknál, mind az angoloknál lesz egy újonc, a skótok viszont a rutinos kettősüket állítják csatasorba.

Már csak egyet kell aludni és június 6-án, Hamburgban kezdetét veszi a 2019-es darts csapat-világbajnokság. Az idei kiírás legnagyobb kérdése, hogy vajon megszakad-e Hollandia és Anglia uralma, eddig ugyanis az összes csapat-vb trófeát e két nemzet kaparintotta meg. 

Ennyire jó esélye, mint idén, talán soha nem volt a kihívóknak, ugyanis a címvédő hollandoknál Michael van Gerwen mellett nem Raymond van Barneveldet láthatjuk majd, hanem a debütáló Jermaine Wattimenát, míg az angoloknál Michael Smith lesz az újonc a világbajnok Rob Cross párjaként. A két topfavorit páros ráadásul egy ágra került és már az elődöntőben megmérkőzhetnek egymással. 

Eljött Andersonék ideje? - Fotó: PDC

Komoly esély előtt tehát Skócia, amely változatlanul Gary Andersont és Peter Wrightot küldi harcba. Papíron a skót páros a legerősebb, de nagy kérdés, hogy milyen formát mutatnak majd, ugyanis Anderson sérüléssel bajlódott a tavasz folyamán, Wright pedig szimplán nem találta a legjobb játékát. 

Ez az ő esélyük, én pedig úgy gondolom, hogy Gary Anderson és Peter Wright az a páros, akik legyőzhetnek mindenkit, végül pedig megnyerhetik az egészet.

- kezdte az esélylatolgatást a négyszeres vb-elődöntős Wayne Mardle. - "Ha képesek lesznek kizárni a hibákat, amelyeket az elmúlt években nem tudtak és azt teszik, amint kell, akkor az övék lehet a cím. Úgy gondolom, Raymond van Barneveld nélkül Hollandia sebezhetőbbnek tűnik, ez pedig megint csak a skótok versenyének kedvezhet. Ez a páros világszínvonalú, mindig is az volt. Néhányszor már közel jutottak a sikerhez, de eddig még nem jött össze nekik. Viszont most érzem azt, hogy elérkezett az idejük." (forrás: PDC Hungarian Fan Club).

A skótok levesébe leginkább a walesiek köphetnek bele, Gerwyn Price és Jonny Clayton ugyanis egy pokolian erős párost alkot. Nem véletlen, hogy 3. kiemeltként állhatnak majd a hamburgi színpadra. 

Az említett négy páros a topfavorit a vb-címre, míg a kvartettet a Daryl Gurney fémjelezte északírek követik a sorban. A nem kiemeltek közül a házigazda németekre kínálják a legalacsonyabb szorzót. Max Hopp és Martin Schindler éppen a magyar kettős ellen lép majd színpadra az első körben. Komoly potenciál van a germán duóban, tavaly is a legjobb nyolcig meneteltek, ahol végül a későbbi győztes hollandok ellen maradtak alul. 

Ha Andersonék nem mutatnak igazán erős formát, akkor Hoppék akár túl is szárnyalhatják az egy évvel ezelőtti negyeddöntős szereplésüket. 

A többi outsiderben nem igazán látunk olyan potenciált, hogy igazán messzire jussanak, az első körben viszont akadnak trükkös párosítások, de erről részletesen majd a csütörtök reggeli cikkünkben írunk. 

Szerinted melyik ország nyeri a vb-t?

 

megosztom