Szerencsejáték-ipar

Sorsjegyek és sportfogadás - Rekordbevételt ért el a Szerencsejáték ZRt

megosztom

Az SZZRT. 2018. évi adózott eredménye az eddigi legmagasabb a cég történetében, 15 százalékot növekedett.

fotó: Szerencsejáték Zrt.

Megállíthatatlanul dübög a nemzeti lottótársaság, amely az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is kimagasló teljesítményt nyújtott és

rekordokat döntött, a 491,1 milliárd forintos nettó árbevétel 12,5 százalékkal emelkedett.

Ebben jelentős szerepet játszott az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, az Eurojackpot nemzetközi játék forintosítása, valamint az új sorsjegyek bevezetése.

A sportfogadók a 2018–2019-es NB I.-es labdarúgószezon, a Tippmixen és a TippmixPrón meccsenként átlagosan több mint 200 ezer fogadás érkezett, a játékosoknak kifizetett nyeremény pedig csaknem 4,2 milliárd forint volt – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Szerencsejáték Zrt. Ebben szerepelnek a mérkőzések előtti és az élő fogadások, valamint az 1×2 fogadási soron túl az összes kiegészítő lehetőség is.

A szeptemberi Haladás–Paks-találkozóra érkezett be a legkevesebb tét az összes NB I.-es összecsapás közül, de erre is több mint 16 millió forinttal fogadtak. Ezzel szemben a decemberi Vidi–FTC volt a legkedveltebb párosítás, amely több mint 456 ezer szelvényen szerepelt. A legtöbb nyeremény, összesen 180,5 millió forint pedig a Kisvárda–FTC-bajnoki nyomán ütötte a fogadók markát.

Továbbra is többen játszanak papíralapon, mint online: a már említett Vidi–FTC-mérkőzés esetében például a tétek 89 százalékát hagyományos lottózókban tették meg.

G7 már korábban megírta, hogy az elmúlt években a kaparós sorsjegyek váltak a Szerencsejáték Zrt. "egyik legfontosabb fejőstehenévé”. Míg 2010-ben még alig 18 milliárd forint bevétele volt belőlük az állami vállalatnak, 2017-ben már ennek több mint ötszöröse.

www.fortunaweb.hu
megosztom