Tenisz

Overes fogadással indítjuk a füves szezont - value tipp a Garros árnyékában

  • Cesc18
megosztom

Szoros szettvégjátékokat ígér Yuichi Sugita és Ivo Karlovic mérkőzése a surbitoni torna második körében.

A Roland Garros árnyékában az angliai Surbitonban a héten elrajtol a füves pályás szezon. Ugyan ez csak egy Challenger-torna, ám a mezőny erőssége alapján akár egy ATP 250-es is lehetne. A borítás szerelmesei mindig nagy örömmel vágnak neki ennek a viadalnak, hiszen sokak számára felüdülés, hogy salak után végre a zöld gyepen üthetik a labdát. 

Sugita füvön érte el pályafutása eddigi legszebb sikereit. - Fotó: ATP

Ilyen például Yuichi Sugita is, aki olyannyira nem ápol jó barátságot a vörös porral, hogy a tavalyi 0/6 után idén egyetlen salakos versenyen sem indult, inkább Ázsiában kemény pályás Challengereken próbálkozott. 

Nincs igazán erős szezonja a japánnak, de ettől függetlenül füvön oda kell majd rá figyelni, mert a legszebb sikerei mind ehhez a borításhoz fűződnek. 

Füvön aratta pályafutása egyetlen ATP-tornagyőzelmét, illetve legnagyobb skalpját is ezen a borításon jegyezte. 

Surbitonhoz is szép emlékek kötik, hiszen két éve első nekifutásra megnyerte ezt a tornát. 

Formája alapján most nem tartozik a trófea közvetlen esélyesei közé, ráadásul Ivo Karlovic személyében nem is kapott könnyű második körös ellenfelet. 

A veterán horvát még 40 évesen is felveszi a versenyt bárkivel. Természetesen a bomba nagy adogatása tartja a top 100-ban, ami éppen füvön működik a leghatékonyabban. 

Sugita jól ismeri Karlovic szerváját, hiszen tavaly az Australian Openen egy több, mint 4 órás, döntő szett 12-10-es thrillert játszottak. A 211 centis horvát óriás 53 ászt rámolt be a japánnak, aki az öt szett alatt egy bréket tudott összehozni. 

Most is egy hasonló forgatókönyvre számíthatunk, így a tie-breakek dönthetik el a továbbjutó kilétét. 

A bukik ennek megfelelően 25.5-nél húzták meg a játékok számának határát. Az over 1.83-ért fogadható, viszont ugyanennyiért valamivel tetszetősebb, hogy az első szett 7-6-os eredménnyel zárul. 

Sugita ugyan nem szokott olyan sok tie-breakes szettet játszani, Karlovic esetében viszont az elmúlt 10 füves pályás meccséből 8-szor rövidítés döntött a nyitószettben. 

{"headTitle":"Yuichi Sugita - Ivo Karlovic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-04 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első szett eredménye - bármelyik játékos javára: 7-6","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom