Tenisz

Érik a Nadal - Federer klasszikus - napi tippek a Roland Garrosra

megosztom

A spanyol és a svájci gigász egyaránt favoritként várja a negyeddöntős meccsét.

Kedden mindkét nemnél megkezdődnek a negyeddöntős küzdelmek Párizsban. Az uraknál az alsó ági összecsapásokra kerül sor, és immáron egy lépésre vagyunk attól, hogy 2011 után ismét összejöjjön a Rafael Nadal - Roger Federer klasszikus a Roland Garroson. Előbbinek ehhez Kei Nisikorin kell túljutnia, míg utóbbinak honfitársán, Stan Wawrinkán kell átrágnia magát. 

Roland Garros, negyeddöntők    
Kezdés Mérkőzések 1 2
14:00 Stan Wawrinka-Roger Federer 3.40 1.33
15:30 Kei Nishikori-Rafael Nadal 19.00 1.02

Ami közös a két kihívóban, hogy mindketten meglehetősen fárasztó mérkőzéseken vannak túl.

Nisikori zsinórban két ötszettes thrillert játszott, míg Wawrinka több, mint 5 órát töltött a pályán a Stefanos Tsitsipas elleni nyolcaddöntőben. 

Fizikálisan és mentálisan is borzasztó kimerítő csaták voltak ezek, amik után nem könnyű felpörögni és helytállni a következő megmérettetésen, különösen nem úgy, hogy a két klasszis ellenfelük totálisan frissen áll majd velük szemben. 

Könnyű menet vár Rafa Nadalra a negyeddöntőben. - Fotó: ATP

Federer és Nadal ugyanis pillanatok alatt elintézte az eddigi ellenfeleiket. A svájci géniusz négy 3-0-s győzelmen van túl, míg a mallorcai salakkirály veszített ugyan egy szettet, de összességében tükörsimán nyerte ő is a mérkőzéseit. 

Ha a fenti oddsokra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy mindkét zseni toronymagas favorit a negyeddöntős meccsén. 

Az időjárás azonban kissé befolyásolhatja az esélyeket. Ahogyan arról a fórumunkban már szót ejtettünk, a mai és holnapi játéknapra is esőt jósolnak. 

Természetesen ettől még ugyanúgy Federer és Nadal a favorit, ám nem mindegy, hogy egy teljesen fáradt vagy egy plusz pihenőnap utáni ellenfél ellen kell igazolni a papírformát. 

Ami viszont rossz hír Wawrinkáéknak, hogy a reggeli órákban még 70% esélyt adtak a mai esőnek, most már viszont 50% alá esett. Könnyen lehet, hogy megússzák eső nélkül, akkor pedig mindkét mérkőzés a mai napon kipörög. 

Mire fogadjunk?

A Wawrinka-Federer meccsen nem igazán találunk value tippet. Utóbbinak áll a zászló, de ha Stannek sikerül valamennyire összeraknia magát, akkor salakon mindenféleképpen veszélyt jelent honfitársára. Erre a meccsen inkább élőben, néhány game után lehet érdemes fogadni. 

Nisikoriéknál egy kicsit más a leányzó fekvése, hiszen a japánnak normál helyzetben sem lenne sok esélye a továbbjutásra. Illetve amíg Wawrinka a tegnapi teljes napot a regenerálódásnak szánhatta, addig az ázsiai 2 pokoli órát töltött a pályán. 

Nagyon hasonló szituban van a japán, mint Melbourne-ben. Akkor is pokolian megszenvedett a negyeddöntőig vezető úton, ahol 1-6, 1-4 után be is dobta a törölközőt Novak Djokovics ellen. 

Simán benne van a pakliban, hogy Rafa ellen is kiáll, de 1-2 szett után kezet nyújt a spanyolnak. Nagy ellenállást aligha tud majd tanúsítani, így az alább látható tippekkel támadunk. 

{"headTitle":"Kei Nishikori - Rafael Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-04 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első szett: 8.5 játék alatt","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nisikori megnyert játékai: 9.5 alatt","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom