Forma-1

Új motort vet be a Mercedes, esélytelen lesz Kanadában a Ferrari?

megosztom

A hétvégi Kanadai Nagydíjon most már végsebességben is utolérheti a Mercedes a Ferrarit.

Soha nem kezdett még ilyen eredményesen Hamilton. - Fotó: F1

A Mercedes hatból hat győzelemnél jár a 2019-es szezonban, ám a német istálló semmit sem szeretne a véletlenre bízni, így a Ferrari, a Renault és a Honda után a hétvégén esedékes Kanadai Nagydíjon az ezüstnyilak is új motorral "támadnak", amely még erősebb lehet, mint az évben eddig látott specifikáció. 

A hírek szerint az új motor 1000 lóerő felett adhat le, amivel a bajnoki éllovas az egyenesekben is felveheti a kesztyűt a Ferrarival. 

Nem véletlenül a Kanadai Nagydíjra időzítette a Mercedes az új motort, Montrealban ugyanis nagy szerepet játszik a végsebesség. 

Ugyan Kanadában Sebastian Vettellel a Ferrari a címvédő, ám a pálya királya egyértelműen Lewis Hamilton, aki hat alkalommal diadalmaskodott már Montrealban.

Ahogyan a szorzókból is látszódik, a hétvégén inkább egy újabb Mercedes sikerre van kilátás, mintsem arra, hogy a maranellóiak idén először valamelyik pilótájukat a dobogó legfelső fokára delegálják. 

Hamilton egyébként pályafutása legeredményesebb szezonját futja. Az előfordult már korábban is, hogy az első hat futamból négyet megnyert, viszont akkor nem jegyzett mellé még két második helyet is. 

Szerinted ki nyeri a Kanadai Nagydíjat?

bet365

 

megosztom