Spanyol foci

Ezért 1.90 egy döntetlen Spanyolországban - sima bunda Galíciában?

  • varin

Egy döntetlennel kéz a kézben maradhat bent a Lugo és a Tenerife.

Két, azaz inkább másfél fordulóval a spanyol másodosztályú bajnokság alapaszakaszának vége előtt több kérdés már biztosan eldőlt: az Osasuna feljutott, a Granada valószínűleg csatlakozik a pamplonaiakhoz, míg a Gimnastic és a Cordoba kiesett, a Reus Deportiut pedig már korábban kizárták. Az utolsó fordulókban még a rájátszás, illetve a 19. hely elkerülése szempontjából rendeznek fontos mérkőzéseket.

A hátsó részen igen szoros az állás, hiszen a Numancia 47, a Tenerife 46, míg a Lugo és a Rayo Majadahonda 45 egységgel még veszélyeztetettnek mondható, ám a képlet ennél kicsit bonyolultak. A madridi Majadahonda ugyanis az utolsó körben a Reus ellen játszana, amely mérkőzés pontszámát már most hozzáadhatjuk a csapat eredményeihez, így maximum 48 egységgel végezhetnek a La Liga2-ben. Helyzetüket egyáltalán nem könnyíti, hogy kedden este ahhoz az Oviedóhoz látogatnak, amely matematikailag még odaérhet a 6. helyre, így biztosan nem adják majd le a mérkőzést.

Fotó: LaLiga

Ha viszont a Majadonda csak egy döntetlenre lenne képes ezen a mérkőzésen (ami ugye már kisebb bravúr lenne), akkor sorsuk rögtön megpecsételődne egy esetleges szalonremivel a galíciai Lugo mérkőzésén, hiszen 46 ponttal állna mind a Lugo, mind pedig a Majadahonda, ám utóbbi csapatnak egyrészt nem marad mérkőzése hátra másrészt az egymás elleni összevetésben is rosszabbak ellenfelüknél.

A mérkőzéseket azonos időpontban rendezik, így nem lesz túl sok előnye egyik félnek sem, ám tulajdonképpen akkor sem kerülnek óriási problémába mérkőzésünk főszereplői, ha az Oviedo-Rayo meccs meglepetést hozna, hiszen az utolsó körben a Lugo a már kiesett Nastic vendége lesz, míg a Tenerife a tét nélkül játszó Zaragoza ellen játszik majd.

Mindezek fényében nem is kérdés, mi a jó tipp a Lugo meccsén, amit a bukmékerek szorzói is jeleznek. Nem nagyon tud ugyanis olyan helyzet előállni, hogy a döntetlen ne lenne kényelmes eredmény a feleknek, hiszen a 6-7-szeres szorzójú Rayo-siker bekövetkezése nem túl valószínű.

És ha ehhez még hozzávesszük azt a tényt, hogy a Lugo 15 és a Tenerife 16 döntetlenje kiemelkedően soknak számít, valamint ősszel sem esett gól a meccsükön, már ki is rajzolódik, hogy bombázni kell a szalonremit, a korábban is látott 0-0-val fűszerezve.

{"headTitle":"Lugo-Tenerife","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-04 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Pontos végeredmény: 0-0","odds":"4.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[2845835] 2019-06-04 21:00:00 Lugo - Tenerifex;