Férfi kézi BL

Ennél nagyobb esélye nem lesz a BL győzelemre a Veszprémnek

  • Tomihmv
megosztom

Gyakorlatilag kijelenthetjük, ha most sem nyeri meg a Veszprém a Bajnokok Ligáját, akkor soha!

Az elődöntőben 12 gólig jutott Nenadics. - Fotó: Facebook

A szombati elődöntők után vasárnap a helyosztókra kerül sor a a férfi kézilabda-Bajnokok Ligájában, nagy örömünkre pedig a fináléba a Veszprém is bejutott! A bakonyi csapat ellenfele a mindent eldöntő mérkőzésen óriási meglepetésre a Vardar Szkopje lesz, de ennyi erővel lehetett volna a Szeged is, ha anno nem esik szét Észak-Macedóniában a negyeddöntőben...

No, de az már a múlt, foglalkozzunk inkább a jelennel! A magyar alakulat negyedszer jutott el a fináléba, és ezidáig egyszer sem tudott nyerni, de most olyan esély előtt áll, amit egész egyszerűen muszáj kihasználni. A Veszprém ugyanis szinte minden téren jobb, mint a Vardar (Ljubomir Vranjessal ugyan hazai pályán kikapott tőle, viszont David Davisszal idegenben győzte le két góllal az idei szezonban), pazarul játszott a Kielce ellen, ráadásul amíg a magyar oldalon a kulcsjátékosok nem hajtották szét magukat szombaton, addig az északmacedónokról ez nem mondható el.

Ugyanakkor Sterbik Árpádot elveszítette a fináléra a Telekom, hiszen bokasérülését szenvedett a Kielce ellen, helyettese pedig a 17 éves Palasics Kristóf lesz, vagyis borítékolható, hogy Mikler Roland védi végig a finálét. Azonban, ha úgy véd Mikler, mint ahogy az elődöntőben, akkor nem lehet gond, főleg, hogy Nagy László sérülése nem komoly és ott lesz a fináléban.

Ami a Vardart illeti, noha nem szabad lebecsülni az északmacedónokat, azért ritka volna, hogy zsinórban három meglepetést is okozzon a BL-ben, főleg úgy, hogy a második és a harmadik között 24 óra sem telik el. Egyébként 40 percig mintha a pályán sem lett volna a szkopjei alakulat szombaton, azután viszont jött a csavar, a Barcelona annyira megnyugodott hétgólos előnye birtokában, hogy a hajrára, amikorra a Vardar megújult, már nem tudott felpörögni, teljesen leblokkolt, így órási meglepetésre elbukta az elődöntőt.

Ám az északmacedónok sikere vezéráldozattal járt, hiszen a csapat egyik legnagyobb sztárját, Igor Karcicot, ölbe vitték le a pályáról az elődöntő hajrájában, és az edzője azt nyilatkozta róla, hogy aligha lesz képes játszani vasárnap. Mindemellett az sem szabad elfelejteni, hogy a Vardar játékosai három órával kevesebbet pihenhetnek a fináléra.

Véleményünk szerint olyan esély előtt áll a Veszprém, amit, ha most sem használ ki, akkor még egyszer ekkora esélye nem lesz arra, hogy megnyerje a világ legrangosabb nemzetközi kupasorozatát. Szerintünk behúzza a BL-t a Telekom, méghozzá 60 perc alatt.

bet365

A bronzéremért a két vesztes, nevezetesen a Barcelona és a Kielce csap össze. Papíron a katalánok az esélyesebbek, de látva a szombati meccsüket, egy fillért sem tennék rájuk. Érdemes lehet a gólokra fogadni ezen a meccsen, hiszen egyrészt a bronzcsaták mindig erről szólnak, másrészt az elődöntőkben sem maradtak adósak a felek a gólokkal, harmadrészt pedig november végén 78 gólos (!) ütközetet hoztak össze a felek Lengyelországban.

Ennek tükrében nem csoda, hogy a bukmékerek 63,5-nél húzták meg a határt, ám bőven benne van a pakliban, hogy még ezt is túlszárnyalják a csapatok.

{"headTitle":"Veszprém - Vardar Szkopje","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-02 18:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Veszprém nyer","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom