Női kézilabda

A magyar női kézilabda-válogatottal nyernénk

megosztom

Már az ausztriai odavágón eldöntheti a párharc sorsát a Kim Rasmussen vezette magyar válogatott.

Kovacsicsék magabiztos győzelmet arathatnak Grazban. - Fotó: Facebook

Egy párharcra, vagyis két mérkőzésre van az év végi, olimpiai kvalifikációt is biztosító, Japánban rendezendő világbajnokságtól a magyar női kézilabda-válogatott, ezeket a találkozókat pedig vasárnap és szerdán rendezik. Az ellenfelük Ausztria gárdája, amely válogatott nem szabadna, hogy problémát okozzon a mieinknek, még idegenben sem.

"Talán soha nem volt még ennyi időnk egy tétmérkőzés előtt, hogy ilyen hosszan együtt dolgozzunk a lányokkal, mióta Magyarországon dolgozom. Remek érzés, hogy azzal a kerettel, annak magjával ismét együtt tudunk dolgozni, amellyel már hosszabb ideje közösen készülünk. Valamennyi poszton nagy a verseny a válogatottba kerülésért, a verseny pedig mindig felhajtó ereje a jó teljesítménynek, és most sokan helyet kaptak a csapatban azok közül, akik valóban ott akarnak lenni velünk. Elvárom a játékosoktól, hogy átérezzék a világbajnoki selejtező súlyát, hiszen nem selejtezősorozat előtt állunk, hanem egy oda-visszavágós párharcban kell kijutnunk a vb-re, arra a vb-re, amely nagy mértékben befolyásolja olimpiai kvalifikációs esélyeinket. Ellenfelünket nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen soha nem adja fel, nekünk viszont csakis a továbbjutás lehet a cél" - mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
bet365

Az előbb elmondottak miatt, továbbá a keretet végig pásztázva, egyértelmű, hogy a mieink az esélyesek, no, nem csak a párharcnak, hanem már a vasárnapi ütközetnek is. Az osztrákok ugyanis nem képviselnek nagy játékerőt, az elmúlt tíz találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, azt is csak a gyengécske horvátok és portugálok ellen. Arról nem is beszélve, hogy a magyar válogatott Ausztriát rendre mindig nagy különbséggel verte el, a 2015-ös világbajnoki selejtezőn idegenben 13, hazai pályán 17 góllal bizonyult jobbnak.

Ha ekkora különbség ezúttal nem is lesz, de úgy véljük, hogy Kim Rasmussen lányai meg tudják csinálni a bukmékerek által felállított határt, avagy szerintünk Magyarország legalább hét góllal lenyomja Ausztriát vasárnap, és gyakorlatilag kijut az év végi világbajnokságra.

{"headTitle":"Ausztria - Magyarország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-02 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -6,5","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom