Bajnokok Ligája

Ezt várjuk mi a Tottenham-Liverpool BL-döntőtől

megosztom

Az EL-hez hasonlóan a BL-ben is angol házi döntőt rendeznek, így szerkesztőink ismét tippelésre adták fejüket.

Elérkezett az utolsó mérkőzés a Bajnokok Ligájában is, és ahogy az Európa Ligában, úgy ebben a sorozatban is két angol csapat feszül egymásnak, hiszen a madridi Wanda Metrpolitano Stadionban a Tottenham és a Liverpool néz farkasszemet egymással.

A felek idén kétszer találkoztak a Premier League-ben, és mindkétszer a Vörösök tudtak nyerni 2-1-re. Vajon ez most is így lesz? Lássuk, szerkesztőink hogyan vélekednek a találkozóról!

Ők lesznek a főszereplők? - Fotó: liverpoolfc.com

mr.blonde

Topcsatárok ide vagy oda, én azt mondom, ez egy klasszikus értelemben vett döntő lesz, óriási taktikai csatával és komoly mezőnyjátékkal. Mindkét vezetőedző kiváló stratéga és tekintve, hogy egyetlen mérkőzésen dől el a kupa sorsa, ezt mérlegelniük is kell.

Hiába preferálják a támadófocit a felek, itt azért túl sokat nem szabad kockáztatni, mert az ellenfél azonnal büntetni fogja a hibákat. Jól ismerhetik egymást a csapatok, hiszen a keret magja mindkét oldalon együtt játszik már évek óta, ráadásul azonos bajnokságban is szerepelnek, szóval szerintem nagy meglepetést egyik csapat sem okoz majd a másiknak.

A fentiek miatt gondolom úgy, hogy a gólok ellen érdemes menni, na meg az sem mindegy, hogy az egál határ nem 2,5-ön, hanem 2,75 gólon áll. Ez azt jelenti, hogy a tétünket csak 4 vagy többgólos végeredmény mellett buknánk el, három találatnál a felét visszakapjuk. A pontos eredmények piaca alapján az 1-1, a 0-1 és az 1-2 a három legvalószínűbb eredmény, szóval közel 1.90-es szorzón nekem ez megér egy próbát.

 

Tipp: Gólok száma 2.75 alatt@1.88    

 

varin

Szombat 21 óra? Hmm, mit is kezdhetnék magammal... Az asszony tanul, a mozikban maximum a Mami lehet érdekes, azért meg nem adnék ki azért rágcsálnivalóval együtt 5k-t, így marad a TV, esetleg a PS4. Utóbbi esetében a Pókembert már unom, így most éppen kisebb válságban vagyok, hogy mit játsszak, marad tehát a TV. Lássuk, mit is nézhetünk szombat este!

Na, a Film+-on lesz az Armageddon, ott 1.10-ért is tenném, hogy Bruce Willis valahogy megmenti a Földet. Esetleg a Mozi+-on a Csontdaráló, ha már NFL-holtszezon van. Hiába Adam Sandler, kurva jó kis film, remek színészekkel.

Na, nagyjából még ezek a programok is jobban lekötnek, mint egy Tottenham-Liverpool BL-döntő. Ez a szórakozás halála, amikor két olyan csapat találkozik, amelyet maximum nem kedvelek, de a Liverpoolt inkább utálom Isztambul miatt, mintsem csak nem kedvelem. De BL-döntő lévén, mégis illik megnéznem, mert a fogadóirodák bőséges ajánlatai igen nagy teret adnak még egy ekkora meccsnél is, hogy value-kat találjunk. 

Pre-meccs fogadásként én a korábban ajánlott Robertson-sárgánál maradok, míg élőben a    ajándék 50€-ját szerintem valami szokásos őrültségre fogom feltenni, például hogy x csapat, amelyik éppen rohamoz, gólt lő a következő 10-15 percben.

 

Tipp: Andrew Robertson sárgát kap @ 4.33    

unibet

Tomihmv

Mindkét fél meglepetésre jutott a fináléba, de talán a Tottenham döntőbe kerülése a nagyobb meglepetés. A Spurs Kane nélkül jutott el a végjátékig, de az angol válogatott támadó pont ezen a meccsen térhet vissza. Számomra nagy kérdés, hogy Pochettino berakja-e a kezdőbe, hiszen ha játszik Kane, akkor Lucas vagy Szon kimarad, már pedig ezen két játékos parádézott mostanában a BL-ben. A Spurs egyébként pocsék formában van, ráadásul Davies sérülés miatt kimarad, de Vertonghen, Winks, Davinson Sánchez és Wanyama sincs tökéletes állapotban, már pedig ez komoly gondokat jelenthet Pocehettinónak a kezdőcsapat összeállításakor.

Merthogy a Liverpoolnál csak Keita hiányzik majd, ám őt Fabinho könnyedén tudja pótolni, mindemellett bombaformában vannak a Vörösök, arról nem is beszélve, hogy a felek idei egymás elleni meccseit oda-vissza 2-1-re megnyerték. Ezen felül Szalah is kezdi visszanyerni tavalyi formáját, vagyis tényleg minden klappol náluk, ez pedig odavezethet, hogy Klopp végre révbe érhet Liverpoolban és első trófeáját nyerheti meg csapatával.

 

Tipp: Liverpool nyeri a BL-t @ 1.50    

 

gb1

Szinte hihetetlen, hogy a mesés szezon ellenére a Pool eddig trófea nélkül maradt. 38 forduló alatt mindössze egy vereséggel a Premier League történelmének legtöbb pontot összehozó második helyezettje lett a csapat, amely minden sorozatot figyelembe véve az utóbbi 14 H2H összecsapásából csak egyet bukott el a Tottenham ellen. Ezek már önmagukban elegek, hogy őket húzzuk be a trófea felemelésére. Még egy fitt Harry Kane-nel a fedélzeten is lényegesen gyengébbek a londoniak, akik mellett az az egy szól, hogy esélytelenebbként talán kisebb nyomás nehezedik a vállukra.

A Bajnokok Ligája az egész szezonban bizonyította, hogy hiába elemezzük ki A-tól Z-ig, a meglepetés bármelyik meccseben benne lehet. Ennek ellenére a sorozat utolsó meccsén talán végre elmarad a blama - én a Liverpool győzelmére teszem le a voksom, hiszen véleményem szerint taktikailag, keret-, tudás- és rutinügyileg is jobban állnak a Tottenhamnél.

 

Tipp: Liverpool nyeri a BL-t @ 1.50    

 Ti mire fogadnátok a Tottenham-Liverpool BL-döntőn?

 

megosztom