Férfi kézi BL

Ez a kombi annyira adja magát, hogy nem tudjuk kihagyni!

  • Tomihmv
megosztom

Szombaton az elődöntőkre kerül sor a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjében.

Nenadicsék a Kielcével játszanak a döntőbe jutásért. - Fotó: Facebook

A hétvégén rendezik a férfi kézilabda-Bajnokok Ligájának négyesdöntőjét, amelynek ezúttal is Köln ad otthont. Az elődöntőkben Veszprém-Kielce és Barcelona-Vardar összecsapásokra kerül sor.

Kezdjük az előbbi találkozóval. A találkozót sokan a 2016-os BL-döntő visszavágójának nevezik, amikor is a Veszprém tetemes előnyről bukta el a finálét, és ért révbe a Kielce. Pedig azóta jó párszor találkoztak már a felek, az idei szezonban például a csoportkörben, amikor is a magyar együttes oda-vissza legyőzte lengyel ellenfelét.

Azóta pedig még jobban összeért a Veszprém, Davis remekül forgatja csapatát, mindenkiből ki tudja hozni a maximumot, amit mi sem jelez jobban, hogy tavaly november közepe óta mindössze három meccset nem nyert meg a gárda, ám abból végül kettő nem számított a végelszámoláskor. Arról nem is beszélve, hogy a veszprémi védekezés igencsak felkeményedett a szezon végére, hiszen a Szeged elleni fináléban 27 és 24, a Flensburg ellen 25 és 22 gólt kapott az elmúlt hetekben, márpedig a tavalyi NB I bajnoka és az idei év Bundesliga-királya ellen ez igen csak megsüvegelendő teljesítmény. 

Ezen felül érdemes kiemelni, hogy a Veszprém két azonos erősségű sort is ki tud állítani, míg ez a Kielcéről abszolút nem mondható el. A lengyelek szekerét gyakorlatilag négy, öt játékos tolja, és ha ezek közül valaki betlizik, onnantól abszolút esélytelenek. Arról nem is beszélve, hogy a héten robbant a bomba, hogy a csapat első számú sztárja, Cindric jövőre Barcelonába teszi át székhelyét, aligha kell mondanunk, hogy ez milyen rossz időzítés, és ugye a csapat anyagi stabilitása még mindig nincs rendben.

Mindezeken túl Dani Dujshebaev és Michal Jurecki sérülés miatt kihagyja a Final Fourt (mindkét játékos érzékeny veszteség), és a csapat sincs különösebben nagy formában, az elmúlt négy lengyelországi bajnokijából csak a két hazaiját tudta megnyerni. Ezzel szemben a Veszprémnél csak Jamali Iman és René Toft Hansen marad ki biztosan sérülés miatt, de ők egyébként is csak kiegészítő emberek.

Összességében azon a véleményen vagyunk, hogy a Veszprém 60 perc alatt eldönti a továbbjutás kérdését, vagyis egy rendes játékidőben kiharcolt győzelemmel jut a fináléba.

bet365

A másik találkozó a Barcelona-Vardar ütközet lesz, ami könnyen lehetett volna Barcelona-Szeged meccs is, ha a Pick nem baltázza el a szkopjei odavágót, de az már történelem.

A felek közt jelentős minőségbeli különbség van a katalánok javára, a csapatok formáiról nem is beszélve, hiszen a Barca idén mindössze három (!) tétmeccset nem tudott megnyerni. Arról nem is beszélve, hogy az észak-macedónok Vuko Borozanra nem számíthatnak, de Szergej Gorbok sincs tökéletes állapotban.

Mindezen túl a csapat góljainak többségét öt játékos szerezte, míg a Barcánál, a mély keretnek köszönhetően, szépen eloszlanak a gólok, vagyis nagyjából ugyanaz áll fenn, mint a Veszprém-Kielce meccsen. Na, meg az is párhuzam az első elődöntővel, hogy az underdognak titulált Vardar anyagilag nehéz helyzetben van.

Szerintünk kijön a felek közti tudásbeli különbség és a Barcelona bemasíroz a fináléba.

{"headTitle":"Férfi kézilabda BL elődöntők","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-01 15:15","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"1.95","events":[{"eventTitle":"Veszprém - Kielce // Veszprém nyer","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Barcelona - Vardar // Barcelona nyer","odds":"1.24","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"}]}
megosztom