Kosárlabda

Dupla pénzért veretjük a címvédőt

megosztom

A hétvégén megkezdődnek az elődöntők a magyar férfi NB I-es kosárlabda-bajnokságban, mi a Falco-Szolnokra fogadunk.

Tavaly a döntőben, ezúttal az elődöntőben találkozik a Falco és a Szolnok. - Fotó: falcokc.com

Az elmúlt szezonban Szolnok-Falco finálét rendeztek a férfi kosárlabda NB I-ben, amelyet végül az Olaj nyert meg 3-1-re. A felek ezúttal az elődöntőben találkoznak, és a szombathelyiek nem titkolt célja, hogy visszavágjanak a tavalyi zakóért és kiejtsék a Szolnokot.

Ehhez első lépésként a szombati, otthoni meccsüket kell hozniuk, hogy megmaradjon a pályaelőnyük, ám erre remek esélyük van. A felek hétszer találkoztak a most futó szezonban, és ugyan a Szolnok ezen párharcokból négyet is megnyert - az egyik ezek közül épp a Magyar Kupa döntője volt -, azonban az utóbbi hetekben a Szombathely oda-vissza lenyomta az Olaj gárdáját. Pár hete idegenben ugyan csak egy egységgel, azonban másfél hónapja 25-tel (!) nyert az Aréna Savariában, ami mindenképp figyelemre méltó.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a Falco bombaformában van, a Kecskemét elleni negyedöntőben a legkisebb győzelme is 19 pontos (!) volt, és hazai pályán bivalyerős, hiszen a Szolnok mellett a másik két elődöntőst is igen alaposan elverte, a Pécs 35 (!), míg a Körmend 24 (!) ponttal kapott ki Szombathelyen.

bet365

Mindemellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy a hazaiak gyakorlatilag a teljes keretükkel tudnak meccselni, hiszen Ron Curry felépült és harcra kész. Ezzel szemben a vendégek borzasztóan sok gonddal küzdenek, egyrészt ott van a tulajdonosváltás, másrészt tele vannak hiányzókkal, mivel Kovács Péter, Sztrahinja Milosevics, Andrew Rowsey, Benke Szilárd is kimarad. Így pedig Dragan Alekszics jóval kevesebb embert tud forgatni, mint kollégája, Gasper Okorn.

Mindezek alapján pedig megállapítható, hogy a Falco a mérkőzés favoritja, szerintünk pedig olyannyira, hogy a bukmékerek által állított határt is képes lehet megugrani a csapat, avagy azon a véleményen vagyunk a felek első elődöntős meccsét a Szombathely akár kiütéssel is megnyerheti.

{"headTitle":"Falco - Szolnok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-01 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Falco -10,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom