Férfi kézi BL

Ezt várjuk a Veszprémtől a kézilabda BL négyesdöntőjében

  • Tomihmv
megosztom

Szombaton megkezdődik a férfi kézilabda BL négyesdöntője. Tippmestereink pedig körbejárták a magyar csapat esélyeit.

A hathármas olvasók már hozzászokhattak, hogy ha kézilabda, akkor Tomihmv és mr.blonde előhúzza a tarsolyból, amijük éppen van, így természetesen szerkesztőink a kölni, férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét sem hagyják ki a sorból.

A Final Fourba a Veszprémen kívül a Barcelona, a Vardar Szkopje és a Kielce jutott be, a bakonyi együttes pedig épp az utóbbival néz farkasszemet a szombati elődöntőben. Vasárnap a helyosztókat rendezik, az elődöntők győztesei az aranyéremért, míg vesztesei a bronzért csapnak össze. A mérkőzésekkel a hétvégén bővebben is foglalkozunk.

Vajon mire megy a Veszprém a Final Fourban? - Fotó: Facebook

Tipp: Veszprém nyeri a BL-t
4.00 @    

(Tomihmv)

Amilyen pocsékul indult a Veszprém szezonja, olyannyira jól sikerült a csapat hajrája. Ugyan a Magyar Kupát elbukták Nagy Lászlóék, viszont az elmúlt hétvégén visszavették trónjukat az NB I-ben, vagyis igencsak pozitív előjellel vághatnak neki a Final Fournak.

Arról nem is beszélve, hogy az elődöntőben elkerülték a papíron toronymagasnak mondott Barcelonát, és azzal a Kielcével játszanak, amely gárdát idén már oda-vissza legyőzték, vagyis semleges pályán sem kellene, hogy gondot okozzon a lengyel alakulat. Azt várom tehát, hogy a bakonyiak a döntőbe jutnak, ahol nagyon nagy valószínűséggel a katalánokkal találkozhatnak.

Egy meccsen pedig bármi megtörténhet, hiába esélyesebb elvileg a Barca, de igazából számomra nem volna meglepő, ha végül a Veszprém lenyomná a katalánokat. Szerintem az egy tipikusan 50-50 meccs lehet, főleg, hogy idén a felek már összecsaptak a csoportkörben, és az éppen aktuálisan játszó alakulat nyert három góllal.

Mindezeken túl,ugye Ilics és Nagy is visszavonul a szezon végén, vagyis biztos, hogy minimum 110 százalékot adnak ki magukból a világklasszisok, ha a fináléba jutnak. Főleg Nagy, aki volt klubja elleni BL-győzelemmel akaszthatja szögre cipőjét, ennél pedig aligha kell nagyobb motiváció számára.

Mindent egybevetve, úgy vélem, hogy igen komoly érték van a Veszprém BL-sikerében, hiszen egy sikeresen megvívott elődöntőt követően nem kellene, hogy kettő körülinél nagyobb szorzót kínáljanak a bakonyiakra, akár ki is lesz az ellenfelük a fináléban. A tipp egyébként is roppant jól védhető, menet közben bármikor ki lehet szállni belőle, így nekem bőven megér egy próbát.

bet365

Tipp: Gólok száma 59 alatt @ 1.76    
(mr.blonde)

Nagyon nem tudok túl sok újat hozzátenni a kolléga okfejtéséhez, ráadásul egyet is értek a felhozottakkal, privátban a negyeddöntőket követően 4.75-ös oddson elhelyeztem a kisebb tétet én is a Veszprém végső sikerére.

Szerintem komoly esélye lehet a fináléban a Veszprémnek, hiszen Davis felfogása rendkívül kedvező ennek a keretnek, a Vranjes-érához képest senki nincs jegelve, ami meg is látszik az eredményeken, hiszen 8-10 játékos osztozik a gólokon meccsenként, ami nagyon komoly erénynek számít.

A Barcelona kerete is nagyon vastag, de ott a kulcsemberek túlságosan kulcsemberek, így mondjuk egy jó kis verekedős szkopjei meccs után szerintem ebbe bele is törhet a bicskája a csúcsfavoritnak gondolt katalánoknak.

Szóval van esélye a bakonyiaknak, de már a Kielce elleni meccs is nagyon kemény lesz. Hiába jött ki jobban az idei egymás elleni meccsekből a Veszprém, a lengyelek kerete egyszer sem volt ennyire teljes. Érdekes lesz látni, hogy a nagyon masszív védőkkel operáló Veszprém miként birkózik meg az egy az egy elleni játékokban nagyon erős lengyel támadókkal.

  • A végső győztes illetően szerintem a Barcelonára 1.45 körül nem éri meg fogadni, vélhetően jobban is jár az, aki külön-külön próbálkozna a katalánokkal.
  • A Vardar 15-szoros szorzója nem véletlen, a BL-góljaik 80 százaléka öt játékos nevéhez köthető, egy kétnapos megmérettetésen vékonynak érzem őket.
  • Ha a Kielce a fináléba kerül, ott bármire képes lehet, így ha nem akarnám másolni Tomit, akkor a lengyelek 9-szeres szorzójára voksolnék, de mivel én is a Veszprémre tettem, így ezt most mellőzöm.

De hogy ne maradjunk tipp nélkül: ami az elődöntők piacain nekem tetszetős fogadás, az az egyik csapat sem szerez 30 gólt 3.20-as szorzóért, ugyanezen gondolatmenet okán pedig az underes fogadások is tetszenek. Értem, hogy miért szabták ki az 59 gólos határt az O/U piacra, de ez itt egy elődöntő lesz, márpedig az elmúlt évek tapasztalatai alapján a küzdelem lesz a domináns, nem pedig a gólparádé.

pinnacle
megosztom