Tenisz

La Monf honfitársát is lemészárolhatja - napi tippek a Roland Garrosra

  • Cesc18
megosztom

Két tippel húznánk hasznot a csütörtöki Adrian Mannarino - Gael Monfils francia házirangadóból.

Csütörtökön a férfiaknál a felső ági második körös küzdelmekre kerül sor Párizsban. Eddig három franciának sikerült bejutnia a legjobb 32 közé, a mai napon azonban eggyel biztosan bővül a trió, hiszen a Suzanne Lenglen harmadik mérkőzésén két hazai teniszező, Adrian Mannarino és Gael Monfils néz majd farkasszemet egymással. 

Fogadás a továbbjutóra    
Adrian Mannarino Gael Monfils
6.50 1.11

Ha az oddsokra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy az esélyek elég egyértelműek. A 14. kiemelt Monfils toronymagas favoritként várja ezt a találkozót. 

Mannarino ugyanis a salakos borítással soha nem ápolt igazán mély barátságot. Pályafutása során a Roland Garroson ez mindössze a harmadik alkalom, hogy bejutott a 64 közé, arra azonban még nem volt példa, hogy két kört is menjen. 

Monfils újabb sima verést oszthat ki. - Fotó: ATP

Honfitársával viszont éppen az ellentéte történik meg ritkán, azaz, hogy az első két körben búcsúzzon. 

Monfils legutóbb 2010-ben kapott ki a 64 között a Garroson, méghozzá a Fabio Fognini elleni emlékezetes mérkőzésen, amikor is sötétedés miatt másnap kellett befejezniük döntő szett 5-5-ről. 

Ezt leszámítva pedig még karrierje elején, 2005-ben volt egy korai veresége, de akkor az is volt a papírforma a 9. kiemelt Guillermo Canas ellen.

Ha valahol tehát, a Roland Garroson nem jellemző a franciák showmanjére, hogy a tornák legelején kiessen. 

Amilyen formában kedden bemutatkozott La Monf, komoly meglepetés lenne a Mannarino elleni búcsúja. Inkább az a kérdés, hogy mekkora különbséggel veri el honfitársát?

Az első körben Taro Danielnek kiosztott egy 6-0, 6-4, 6-1-es pofont. Ihletett formában és borzasztó motiváltan játszott Monfils, illetve végig koncentrált tudott maradni, amit nála mindig ki kell hangsúlyozni, mert hajlamos meccseken belül elkalandozni. 

Ha ugyanezt a hozzáállását veszi elő Mannarino ellen is, akkor a fiatalabb franciának nem sok babér teremhet. Tény, hogy győzte már le Wimbledonban Monfilst, de füvön nagyon tud játszani, salakon viszont nincsenek igazán hatékony fegyverei. 

Fogadás tekintetében két tippben gondolkozunk. Az egyik a Monfils 3-0, a másik pedig a -7.5-ös hendikep. Utóbbi annyiból jobb, hogy akár még úgyis zöldülhet, ha egy szettet elhülyéskedik, arra ugyanis jó esélyt látunk, hogy kioszt majd egy 6-0 vagy 6-1-es szettet, ami jó alapja lehet a hendikepnek. 

{"headTitle":"Adrian Mannarino - Gael Monfils","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-30 14:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Monfils 3-0","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Monfils -7.5 Game Hendikep","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom