Ligue 1

1.62-es szorzót húzunk a francia osztályozón

A Ligue 1 2019/20-as szezonjára még egy kiadó hely maradt, amiért a Lens és a Dijon küzdhet meg.

A francia élvonal utolsó fordulóiban a lényegi kérdés már csak az volt, hogy kinek sikerül kiharcolnia a bennmaradást és ki pottyan majd ki. Utóbbira nyolc körrel a vége előtt egyértelmű favorit volt az akkor tökutolsó Dijon, amely az azt megelőző tíz összecsapásán mindössze egy pontot szerzett. A csapat azonban nem adta fel és egy váratlan, Lyon elleni 3-1-es siker megindította azt a 13 egységet termelő szériát, amely végül elég lett az osztályozóhoz. 

{"headTitle":"Lens-Dijon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lens nyer","odds":"2.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Dijon nyer","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ez még az utolsó fordulóban is veszélyben volt, hiszen a Caen két ponttal előzte őket a végső 90 perc előtt, így az ő vereségük is kellett, valamint a Toulouse elleni három pont is esszenciális volt. A drámát csak fokozta, hogy 1-0-ás hátrányból sikerült fordítaniuk, amit Weley Lautoa egyenesen csodaként aposztrofált.

fotó: Twitter

A Lens útja sem volt zökkenőmentes a playoff döntőig, hiszen a bajnokság ötödik helyén végző együttes már túl van egy negyed- és egy elődöntőn is. Előbbin a Paris FC-t csak büntetőkkel verték, míg a Troyes ellen a hosszabbítás 108. percében szerzett góllal bizonyultak jobbnak. A feljutási derbin most kétszer 90 perc áll az 1998-ban bajnok együttes rendelkezésére, hogy újra az ország legjobbjaival mérkőzhessen az ősszel induló szezonban.

Nincsen veszteni valónk. Majdnem lecsúsztunk a rájátszásról is és ez szerintem levette a nyomást rólunk. A negyedik, majd a harmadik helyen végzett együttesekkel játszottunk, mindketten favoritok voltak, de megmutattuk, hogy túl tudunk nőni rajtuk.

Most egy élvonalbeli együttes jön - egy hét alatt két meccset igazi karaktert kell mutatnunk. Csütörtököm a Bollaertben játszhatunk 40.000 szurkolónk előtt, akik megérdemlik a sikert." - mondta a csapat majdnem 100 Ligue 1-es meccsel rendelkező belga középpályása, Guillaume Gillet.

Lens#fra-lens#5

A felállásokat tekintve mindkét együttesnél lesznek fontos kihagyók. A hazaiaknál a rendkívül tehetséges portás, Jean-Louis Leca eltiltását tölti, Madri, Teka és Radovanovic pedig sérültek. A Lens főleg a szezont ihletett formában végigjátszó, 18 gólig és 8 gólpasszig jutó Yannick Gomisban bízhat majd. A Dijonban a szezon majdnem összes meccsét végigjátszó középpályás, Amalfitano nem játszhat piros lap miatt, míg Rosier sérült. 

[3044215] 2019-05-30 20:45:00 Lens - Dijonx

Az előző meccseiket böngészve láthatjuk, hogy a Lens otthon elég jól le tudta védekezni ellenfeleit és az utóbbi kilenc meccséből hatot kapott gólt nélkül hozott le a Stade Félix-Bollaertben. A Dijon ellenben az utóbbi 7/8 túráján szerzett találat nélkül maradt, így aligha várhatunk gólparádét az összecsapás első felvonását. Az előzmények tudatában egy szoros meccsre számítunk, amelyre az alábbi tippel támadunk.

{"headTitle":"Lens-Dijon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: LEns vagy döntetlen + 4 gól alatt","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3044215] 2019-05-30 20:45:00 Lens - Dijonx;