Európa Liga

Egy olasz színezheti legjobban az angol döntőt - tippek a lapokra

  • varin

Rocchi személye külön pikantériát ad a házi rangadónak. Íme néhány ötlet, hogy kiket sárgázzunk!

Angol döntő, olasz bíróval - ezt kínálja a szerda esti csúcsmeccs Bakuban, ahol is a Chelsea és az Arsenal az EL-trófeáért lép pályára. Nem várható barátságos, alibizős futball, így érdemes lehet a lapok tájékán körülnézni.

Fotó: Serpents of Madonnina

Különösen azért, mert az igencsak keménykezű Gianluca Rocchi vezeti majd a mérkőzést, akinek elég masszív a statisztikája. Ha például az utolsó 14 meccsét vesszük alapul, akkor 6,14-es átlagot állapíthatunk meg, amiben több nemzetközi találkozó is van.

Fontos érvnek gondolom emellett, hogy nem csak két rivális, de két angol rivális találkozik egymással, amely együttesek joggal vannak hozzászokva a kemény brit futballhoz és az azt csak kevés lappal honoráló játékvezetőkhöz. Ám Rocchi más tészta, ő az olasz iskolán nevelkedett, sok lappal dolgozik, nem beszélget majd perceket a páros lábbal becsúszó játékosokkal.

És talán éppen ez lehet az a faktor, ami 4,5-es határon overre bátorít minket, noha az elmúlt meccseiken rendre a line alatt maradtak.

Amellett tehát, hogy jó ötletnek tűnik az over a meccsre, érdemes a játékosoknál is körülnézni. Itt az egyik legfontosabb faktor N'Golo Kanté hiánya lehet, a középpályás ugyanis térdsérülés miatt nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. A 4-3-3-as felállásban így valószínűleg Kovacic és Jorginho mellett Barkley kap majd lehetőséget, aki az Európa Ligában már két sárgánál tart. 6-szoros oddson nem tűnik ördögtől való ötletnek.

Christensen a másik kiszemeltünk a Kékektől, aki szintén egy maródi, Rüdiger helyén játszhat. A dán bekk ugyan kevés lapot kapott ezidáig, de a 8-szoros odds irreálisan magas.

Az Ágyúsoknál nem meglepő módon Sokratis és Xhaka a favoritok, de a mi kiszemeltünk a francia Mattéo Guendouzi. Ha a 20 éves játékos kezd, remek befektetés lehet 3.40-ért kiosztani neki egy sárgát, hiszen ilyen figyelmeztetésből már 12 van neki idén.

Shkodran Mustafi 3.25-ös szorzója is vállalható tipp, ő 31 bajnokin 9 sárgát gyűjtött be, az egyiket pedig éppen a Chelsea ellen.

{"headTitle":"Ki kap sárgát a Chelsea-Arsenalon?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-29 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ross Barkley","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Andreas Christensen","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Mattéo Guendouzi","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Shkodran Mustafi","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3010123] 2019-05-29 21:00:00 Chelsea - Arsenalx;