NBA

NBA Finals - brutális oddsot adnak az egyszemélyes hadsereg sikerére

megosztom

Vasárnap hajnalban nem kis meglepetésre a Raptors jutott a nagydöntőbe, ahol a címvédő Warriors vár rá.

Vajon az immár Jordanhez hasonlított Kawhi Leonard a GSW-t is fel tudja tartóztatni? fotó: ESPN

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának parádés három köre után összeállt a döntő párosítása, ahol történelme során először játszhat a Toronto Raptors, mégpedig a zsinórban ötödik fináléjába jutott Golden State Warriors ellen.

A keleti konferenciát képviselő Raptors rendelkezik a hazai pálya előnyével, miután az alapszakaszt 58-24-es aránnyal hozta le, ami a Bucks mögött a második legjobb volt a ligában. Bár az elődöntőben mindenki leírta őket, végül egy négy meccses győzelmi szériának köszönhetően kiütötték a Milwaukee-t, ám ennek ellenére hasonlóan nagy underdogok a nagydöntőben is. A legjobb oddsokkal dolgozó    jelenleg @3.310-et fizet arra, hogy a kanadaiak emelik magasba a Larry O'Brien-trófeát, míg Steve Kerr legénységének sikere @1.358-at érne.

Nyugaton ezúttal sem történt meglepetés - a Warrior viszonylag simán hozta a köröket, ezáltal pedig zsinórban a harmadik és öt éven belül a negyedik nagydöntőjét nyerheti. Kisebb akadályok azért akadtak a fináléig tartó úton, hiszen kidőlt a sorból DeMarcus Cousins és Kevin Durant is, de ez cseppet sem zavarta meg a konferenciadöntőben Portlandet kisöprő brigádot.

Apropó, lehet elsőre furán hangozhat, de Durant lesérülése még jól jött a Warriorsnak. Sportpszichológiailag elég evidens, hogy meglehetősen nehéz ilyen hosszú éveken át motivált maradni, a kialakult helyzet pedig megteremtette a lehetőséget, hogy újra megtáltosodjanak a bizonyítani akaró GSW sztárok. Curry élete talán legjobb párharcát hozta a Portland ellen és valójában ha lesz Durant, ha nem, egyáltalán nem meglepő, hogy ekkora favoritnak hozták ki a címvédőt. Érdemes mondjuk azt is hozzátenni, hogy

100 támadásra levetítve a Dubs csak 6.2 ponttal szórta túl ellenfeleit a playoffsban, ami az utóbbi öt évben a leggyengébb mutató.

A Raptors egyszermélyes hadseregként menetelt a rájátszásban, Kawhi Leonard pedig egy év alatt nagyobb legendává vált az északi városban, mint mondjuk Vince Carter. Ő volt az egyetlen, aki következetesen jó teljesítményekkel rukkolt elő, ám csapattársai elég hektikusan szerepeltek. Egy egész ország sorakozik a csapat mögött, amely a megpróbálja majd a Cavs 2016-os bravúrját megismételni. 

Az első meccsről szóló beharangozóval csütörtökön jelentkezünk majd.

{"headTitle":"Toronto Raptors-Golden State Warriors 1. meccs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-31 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Toronto Raptors nyer","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Golden State Warriors nyer","odds":"1.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

 

Szerinted megér egy kis aprót a Raptors végső győzelme?
megosztom