Bajnokok Ligája

Meglövessük Kane-t a BL-döntőben?

A csapatkapitány április 9 óta csak a padot melegítette, de úgy tűnik, hogy már csak az edzőjén múlik majd játéka.

Elindult a végső visszaszámlálás, hiszen már csak párat kell aludnunk a 2018/19-es BL-kiírás madridi döntőjéig. Sok érdekes kérdés lengi körül a szigetországi házirangadót, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy a Tottenham sztárcsatárja bevetésre készen lesz-e június elsejére. Az angol válogatott kapitány még az április kilencedikén lejátszott, Manchester City elleni stadionavató BL-összecsapáson szenvedett bokaszalag sérülést, ám nagyon úgy tűnik, hogy sikerül a csapat történelmének egyik legfontosabb meccsére topformába kerülnie.

{"headTitle":"Tottenham Hotspur-Liverpool","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-01 21:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tottenham nyeri a döntőt","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Liverpool nyeri a döntőt","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Kane a hétfőn adott legfrissebb interjújában az alábbiakat mondta.

Akkor is pályára tudnék lépni, ha a Bajnokok Ligája döntője a mai napon lenne.

Edzettem pénteken és szombaton is. Egész héten edzeni fogok és remekül érzem magam, de meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok. Természetesen a döntés a manager kezében van, hogy kiket akar választani, kit érez fittnek és játékra késznek." - mondta a Tottenham tizese.

A hét elején Pochettino is nyilatkozott a Tottenham edzésközpontjában. Az argentin tréner már nem volt ennyire magabiztos Kane-el kapcsolatban és nem garantálta, hogy játékosa szerepel majd a döntőben, de azt elismerte, hogy a jelek bátorítóak. "Nagyon fontos, hogy jól érzi magát, ez nagyon pozitív. Meglátjuk mi lesz majd. Egyelőre azonban nem mondhatom 100 százalékra, hogy játékra kész lesz, kezd majd, a padon lesz vagy akár még ott sem." 

A fogadóirodák is arra készülnek, hogy Kane játszani fog majd a fináléban és hiába nem szerepelt majdnem két hónapig, elég gyérre húzták meg a vele kapcsolatos oddsokat. Arra, hogy gólt szerez Szalah után a második legesélyesebbnek tartják @2.37-et adva rá, míg például a hiányában brillírozó Sonra @4.00-szerest fizetnek a bukik.

Elnézve a statisztikáit ez nyilván megalapozott, hiszen a szezon során 39 tétmeccsen 24 találatot szerzett, csak a BL-ben 8 pályára lépésén 5 alkalommal rezegtette meg az ellenfél hálóját. Összességében a világ legelitebb klubfoci sorozatában 138 percenként lőtt gólt, amivel bőven előzi Szalah-t (242) és Manét is (266). Amennyiben tehát valóban makk egészséges lesz a szombati fináléra, egy kis apróval érdemes lehet bepróbálni, bár jobban örültünk volna egy kicsit magasabb oddsnak.

[3010099] 2019-06-01 21:00:00 Tottenham Hotspur - Liverpoolx;