Magyar foci

Továbbra is népszerű a fogadók körében az NB I

A 2018–2019-es NB I.-es labdarúgószezonban átlagosan több mint 200 ezer fogadást regisztrált mérkőzésenként a Szerencsejáték Zrt., a játékosok markát pedig összesen csaknem 4,2 milliárd forint nyeremény ütötte.

Alaposan megmozgatta a hazai sportfogadókat a 2018–2019-es NB I.-es labdarúgószezon, csak a magyar játékszervező offline és online felületein meccsenként átlagosan több mint 200 ezer fogadás érkezett, a játékosoknak kifizetett nyeremény pedig csaknem 4,2 milliárd forint volt. Ebben szerepelnek a mérkőzések előtti és az élő fogadások, valamint az 1X2 fogadási soron túl az összes kiegészítő lehetőség is.

A szeptemberi Haladás–Paks-találkozóra érkezett be a legkevesebb tét az összes NB I.-es összecsapás közül, de erre is több mint 16 millió forinttal fogadtak.

Ezzel szemben a decemberi Vidi–FTC volt a legkedveltebb párosítás, amely több mint 456 ezer szelvényen szerepelt, a legtöbb nyeremény, összesen 180,5 millió forint pedig a Kisvárda–FTC-bajnoki nyomán ütötte a fogadók markát. A top 10-be egyébként 84 millió forint volt a belépési küszöb (Debrecen–Paks).

A játékszervező értékelése szerint a Ferencváros népszerűsége kiemelkedő volt, a bajnok zöld-fehérek mérkőzéseire előszeretettel fogadtak a játékosok. A legnépszerűbb mérkőzések közé két fővárosi derbi is bejutott, ez is hűen tükrözi, hogy egy Újpest–FTC-párharc a mai napig lázba hozza a szurkolók mellett a fogadókat is.

Az NB I. kedveltségét mutatja, hogy a Vidi–FTC 456 ezer fogadása olyan kiemelt bajnokságok mérkőzéseit is maga mögé utasította az elmúlt szezonban, mint például a Napoli–Internazionale (Serie A, 420 ezer fogadás), a Rennes–Lyon (Ligue 1, 416 ezer) vagy a Bayern München–Eintracht Frankfurt (Bundesliga, 394 ezer).

A fogadások megoszlásával kapcsolatban pedig arról tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt., hogy továbbra is többen játszanak papíralapon, mint online: a már említett Vidi–FTC-mérkőzés esetében például a tétek 89 százalékát hagyományos lottózókban tették meg.

268681

 

forrás: vilaggazdasag.hu