Tenisz

Könnyű rajtot vehet Nadal legnagyobb kihívója - napi tippek a Roland Garrosra

  • Cesc18
megosztom

Sima szettveszteség nélküli győzelem né ki Dominic Thiemnek a Roland Garros első körében.

Hétfőn beindul a meccsdömping Párizsban és a fiúknál bemutatkozik a három topfavorit, avagy pályára lép Rafa Nadal, Novak Djokovics és Dominic Thiem is. Időrendi sorrendben is így követik majd egymást, a spanyol és a szerb klasszis a centeren, míg az osztrákok ásza a Suzanne Lenglenon kapott helyet. 

Thiemre nem vár nehéz feladat hétfőn. - Fotó: ATP

A tavalyi döntős Thiemre az első körben a 2015-ös junior Garros-bajnok Tommy Paul vár. Papíron ez egy kifejezetten izgalmas párharcnak néz ki, ám valójában egy meglehetősen egyoldalú meccsnek ígérkezik. Ezt a szorzók is elég jól alátámasztják, hiszen az amerikaitól egyetlen szett megnyerése is közel négyszeres kasszát fizet...

Paul a junioroknál a párizsi diadala mellett is szép eredményeket könyvelhetett el, ám az áttörés a profik között még várat magára. Az idő viszont ketyeg, húszas évei elején jár és még a top 100-ba sem tudta beverekedni magát. 

Az, hogy most Párizsban főtáblán van, komoly siker a számára, hiszen korábban ez még nem jött össze neki. Ezúttal is csak szabadkártyával került fel, amit a jó áprilisi teljesítményével érdemelt ki a szervezőktől. Persze nem ATP-szinten brillírozott, hanem az amerikai zöld salakos Challenger-tornákon tudott döntőket játszani. 

Ott azért finoman szólva sem a top salakjátékosokkal találkozott, mit ne mondjuk, azok közül akiket legyőzött, egyedül Tennys Sandgren szerepel a Garros főtábláján. 

Thiem tehát igen komoly szintugrás lesz az amerikainak, aki karrierje alatt eddig meglehetősen kevés ilyen kaliberű játékossal meccselt. 

Az osztráknak fontos a gyors és magabiztos rajt a francia fővárosban, az elmúlt pár évben is láthattuk, hogy nem sokat szokott vacillálni az első kanyarban. Tavaly Ilya Ivashka ellen 11 játékot tett közé és 3-0-lal abszolválta a papírformát, míg tavalyelőtt Bernard Tomicot 12 játékkal múlta felül. 

Paul ellen -9.5-ös hendikepet kínálnak a bukik Thiemre. Ez elsőre nagynak tűnik, ám igen valószínű, hogy a sógorok salakmenője legalább egy 6-0 vagy 6-1-es szettet kioszt, ami jó alapot jelent a hendi zöldülésének. 

{"headTitle":"Dominic Thiem - Tommy Paul","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-27 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Game Hendikep: Thiem -9.5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

>>> További tippekért látogass el a torna fórum topikjába vagy partnerirodánkba, a Logibetre. <<<

megosztom