Angol foci

Jön a 60 milliárd forintos kérdés - Villa vagy Derby?

  • varin
megosztom

Egyértelműen a birminghami csapat az esélyes, de ne felejtsük el, a County a topfavoritot már kiütötte.

Nem akármilyen drámákat láthatott az elmúlt napokban a Wembley közönsége, hiszen szombaton és vasárnap is hihetetlen körülmények közepette dőlt el a feljutás az alacsonyabb ligákból. Két nappal ezelőtt a Tranmere a 119. percben lőtt góllal verte a Newportot, míg jövőre a Championshipben a Charlton Athleticet láthatjuk, amely a Sunderlandet verte 2-1-re egy 94. perces góllal. Pedig az A's mindent megtett a mérkőzés elején a Fekete Macskák sikeréért - ha valaki jót akar szórakozni, nézze csak meg Mouhamadou-Naby Sarr öngólját. Izgalmakból tehát nem volt hiány már eddig sem, most pedig következik az a találkozó, amelyet a legfontosabb és legdrágább mérkőzésnek tartanak az egész világon.

1X2    
Aston Villa Döntetlen Derby County
2.25 3.30 3.60
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

Különböző számítások szerint ugyanis ez a mérkőzés mintegy 170 millió font, vagyis ~62 milliárd forint sorsáról hivatott dönteni. Elemzők szerint ennyivel kap több pénzt az a csapat, amelyik feljut a Premier League-be, köszönhetően például a szponzori pénzeknek, jegyértékesítéseknek és televíziós bevételeknek.

Sok újat biztosan nehéz lesz már virítaniuk a feleknek, hiszen júniushoz közeledve, több, mint 50 tétmeccsel a lábban már rendkívül fáradt és kizsigerelt mindkét együttes, így itt valójában az a tényező dönthet, hogy melyik csapat képes még 90 (vagy 120) percre odatenni magát. Mivel továbbjutásból érkeztek a felek, előjelekről kár nagyon szót ejteni, de mivel az 5. és a 6. helyezett csap össze egymással, bizony kemény hetek és eredménykényszer volt eddig is a csapatokon.

Fotó: Racing Post

"Tudjuk, hogy ez nem csak egy egyszerű mérkőzés, kár lenne tagadni. Megvan az esélyünk egy óriási dolgot elérni, ezzel pedig szeretnének élni is a játékosok. 15-16 mérkőzés óta 'must win' meccseink vannak csak és hétfőn sem lesz ez máshogy" - támasztotta alá Dean Smith, a Villa trénere.

A másik oldalon a Chelsea-vel is hírbe hozott Frank Lampard elsősorban a játékosok válláról igyekezett levenni a terhet szavaival. "Tudjuk, hogy ez nem csak egy sima mérkőzés lesz, de szeretném, hogy a srácok élvezzék, hogy a pályán vannak. Higgyék el, sok nagy meccset játszottam és nem élveztem őket igazán, a momentum csak úgy elszalad mellettem. Játsszanak szabadon, könnyeden, ha küzdenek és hajtanak, akkor én büszke leszek rájuk, történjék bármi" - mondta Frankie.

És ha már Lampard, a Chelsea érdeklődéséről ugyan nem mondott semmit a Derby mestere, ami egy ilyen találkozón érthető is, az azért nem ördögtől való gondolat, hogy az ő sorsa is nagyban függ a csapat feljutásától.

[3035468] 2019-05-27 16:00:00 Derby County - Aston Villax

Ami a hiányzókat illeti, a Villánál Tuanzebe (30/0) és Chester (31/5) játéka kérdéses, míg a Countynál Bryson (31/3) és Scott Malone (35/2) nem léphet majd pályára. Utóbbi kiválása azért is lehet érdekes, mert így valószínűleg kezdőként kap szerepet a 38 évesen utolsó mérkőzésére készülő Ashley Cole.

A nagy PL-rutinnal bíró Villának ez lesz az első szereplése a playoff-döntőben, míg a Derby mögött egy megnyert és egy elveszített finálé van.

Amibe talán kapaszkodhatnak Birminghamben, az az egymás elleni két találkozó idén. Grealishék ugyanis úgy nyerték meg ezt a két találkozót, hogy hét rúgott gól ellenében egyet sem kaptak.

Nevek tekintetében talán jobban áll valamelyest a Villa, hiszen Hourihane, Grealish és Abraham is kiváló játékos, míg odaát főleg a Leeds ellen duplázó Marriott játékában bízhatnak, esetleg abban, hogy a fiatal titán, Mount megvillan. Ez azért mindenképpen Smith csapata felé billenti a mérleg nyelvét.

A háromesélyes fogadási lehetőséget mi viszont most magunk mögött hagyjuk, mert ahogyan korábban is beharangoztuk, egyértelműnek tűnik, hogy mi is a jó tipp ezen a meccsen. Ha a világ legfontosabb mérkőzéséről van szó, nem várhatunk sem látványos, sem visszafogott futballt. A 4,5-en meghúzott laphatár nagyon barátinak tűnik, különösen az elmúlt évek tükrében. 2018-ban 8, 2017-ben pedig 6 lap volt. Mindezek fényében mi maradunk ennél a forgatókönyvnél és bízunk benne, hogy egy nagyon jó kis meccset látunk.

{"headTitle":"Aston Villa-Derby County","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-27 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lesz piros lap a meccsen","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3035468] 2019-05-27 16:00:00 Derby County - Aston Villax;
megosztom