Kerékpár

3.50-ért nem tudjuk kihagyni az előzetesen topfavorit szlovént

  • Cesc18
megosztom

Primoz Roglicnak volt egy rossz napja a Girón, de még mindig jó helyzetben van.

Egy héttel ezelőtt, a Giro első pihenőnapján latolgattuk legutóbb az esélyeket, és arra jutottunk, hogy a tavalyi negyedik helyezett Richard Carapaz idén képes lehet beleköpni a nagyok levesébe. 

A Movistar kerekese a hegyekben érzi a leginkább komfortosan magát, így innentől következik az ő legerősebb terepe. Egyértelműen a top 5 egyik várományosa és akár a dobogót is megcsípheti.

- írtuk május 20-ai cikkünkben és húztuk be 4.50-es oddson a top 3-ra

Az ecuadori olyannyira megráncigálta eddig a sztárok bajszát, hogy a 14. szakaszt követően átvette a vezetést az összetettben és immáron 47 másodperccel vezet az első hét után toronymagas favoritnak tartott Primoz Roglic előtt. 

Roglic tökéletes első hetet tudhatott maga mögött, ám a vasárnapi szakaszon minden rossz utolérte. Az etap utolsó harmadában technikai gondjai akadtak, majd pedig bukott lejtmenetben és ennek köszönhetően 40 másodpercet kapott a riválisaitól. 

A szlovén Carapaztól egyáltalán nem tartott, Vincenzo Nibalival karöltve a 13. és 14. szakaszokon is elengedték az ecuadorit, aki így tudta ledolgozni az időfutamokon összeszedett több perces hátrányát. 

A hegyi szakaszok után az esélyek szépen átfordultak, hiszen a bukik jelenleg Carapazt tartják a végső győzelem favoritjának. A top 3-at gyakorlatilag egy cash outtal pipálhatjuk is, felesleges innentől megvárni a verseny végét - több olvasónk ezt már meg is tette. 

Ami a végső oddsokat illeti, Roglicra igencsak csábító az a 3.50. Tény, hogy nincs már miből gazdálkodnia, viszont Nibalival szemben még mindig van 1 perc előnye, Carapaznak pedig az utolsó időfutamon nagyjából 1 perc körül adhat. 

Ha tehát a hátralévő hegyekben nem szed össze további hátrányt Carapazzal szemben, akkor minden esélye meglesz a záróetapon behúzni a Girót. Roglicnak eddig komoly problémája nem volt a hegyi szakaszokon, így nem gondoljuk, hogy ne tudná tartani a lépést a Movistarossal. 

{"headTitle":"Giro d'Italia 2019","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-28 11:35","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Végső győztes: Primoz Roglic","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom