Bundesliga

1.58-as szorzóért juttatjuk az élvonalba az Uniont

  • gb1

Az Union Berlin 90 percre van attól, hogy történelme során először feljusson a Bundesligába.

Pavard a Bayernben folytatja ősztől, tehát ő mindenképp az élvonalban marad. fotó Union Twitter

Hétfőn este egyetlen meccs emelkedik ki a repertoárból, mégpedig az Union Berlin-VfB Stuttgart osztályozó-visszavágó, amely hihetetlen izgalmakat ígér, hiszen a fővárosiak történelmet írhatnak. 

Az első meccsen remekül helytállt az Union és a 2-2-es eredménynek köszönhetően előnyből várja a folytatást, hiszen a német osztályozóban számítanak az idegenben lőtt gólok. A kisebb berlini csapat a Padernbornak "köszönhetően" éppenhogy lemaradt az automatikus feljutásról, de a két idegenbeli találat miatt a fogadóirodák szerint jó eséllyel mégis a Bundesligában kezdhetik a 2019/20-as szezont.

{"headTitle":"Union Berlin-VfB Stuttgart","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-27 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Union Berlin","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"VfB Stuttgart","odds":"3.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Urs Fischer mester tehát karnyújtásnyira került attól, hogy a csapatot történelme során először az élvonalba repítse. A kételyeket, hogy nem is akarnak feljutni, már a csütörtöki odavágón eloszlatták és ami főleg bizakodásra adhat okot, hogy hazai pályán jellemzően sokkal erősebbek. Ezt részben a világ egyik leghűségesebb szurkolótáborának köszönhetik, amely 12. emberként áll mögöttük a végsőkig. 

Az Union Berlin a Bundesliga 2 legerősebb csapata volt hazai pályán - 11 győzelem és 5 döntetlen mellett csupán 1 alkalommal kaptak ki a szezon során és 34-11-es gólarányt hoztak össze.

Jól szemlélteti az erejüket és a kiváló szervezettségüket, hogy a kiírást élen záró Kölnt és a visszajutásról lecsúszott Hamburgot is 2-0-ra verték a Stadion An der Alten Förstereiben.

A Stuttgart statjai idegenben nagyon hasonlóak, csak pont fordítva. Az idény alatt három edzőt is elfogyasztó svábok a 17 bajnoki túrájukról mindössze egyszer távoztak győztesen, 13 alkalommal kikaptak és 10-43-as, tehát -33-as negatív gólaránnyal zárták az élvonalt.

A Mercedes Benz Arenában aratott meglepetéseredmény nem járt áldozatok nélkül a fővárosiak számára, hiszen két fontos emberük, Toni Kroos öccse, Felix és Christopher Trimmel is kisárgázta magát a visszavágóra. Előnyükre válhat azonban, hogy a Hannover egykori büszkesége, Florian Hübner újfent bevethető. A vendégeknél Ascacibar tér vissza az eltiltásából, Mario Gomez pedig ismét a padról beállva próbálhat majd segíteni csapatának.

[3042038] 2019-05-27 20:30:00 Union Berlin - VfB Stuttgartx

A képlet tehát elég egyértelműnek tűnik, de azért ne felejtsük, hogy nem véletlenül az élvonalbeli együttesek nyerték 8/10 alkalommal az osztályozókat. A keret minősége ugyan papíron jobb a vendégeknél, de az egység, az önbizalom és a szurkolók is az Union Berlin malmára hajtják a vizet - nem is cifrázzuk túl és behúzzuk őket a történelmi feljutásra.

{"headTitle":"Union Berlin-VfB Stuttgart","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-27 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Union Berlin jut fel","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3042038] 2019-05-27 20:30:00 Union Berlin - VfB Stuttgartx;