Ligue 1

Az utolsó fordulóban is megszenvedhet a PSG

megosztom

Neymarék a bajnoki címet már bebiztosították, mégsem zártak valami sikeres évet. Vajon milyen lesz a szezonzárás?

Így ünnepelte a csapat történelmének nyolcadik bajnoki címét. fotó: Twitter

A Ligue 1 utolsó fordulójára sok izgalom nem maradt, már ami az élmezőnyt illeti. A párizsiak már rég bebiztosították első helyüket és üldözőik sem tudnak már elmozdulni pozíciójukból. Mbappé és társai az utolsó meccsen a Stade Auguste-Delaune-ben lépnek pályára - a Reims is önfeledten játszhat, hiszen egy éve még a másodosztályt erősítette, idén pedig már biztosan az élvonal első felében foglal majd helyet a végelszámolásnál.

1X2    
Hazai Döntetlen Vendég
6.00 4.75 1.45
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A PSG-szimpatizánsok nem ilyen szezonról álmodtak tavaly augusztusban, mivel sok emlékezetes pillanat nem jutott nekik. Már ahogy nézzük persze, hiszen például a Bajnokok Ligája fiaskót a United ellen, vagy a Rennes-nel szemben büntetőkkel elbukott Francia Kupa finálét biztosan nehéz lesz kiverni a fejekből. A minimális célt azért sikerült hozni, hiszen a bajnokságot végig dominálva, toronymagasan nyerték Thomas Tuchel fiai.

Azért a csalódást keltő kudarcok mellett komoly sikert is könyvetek el. Nagyrészt a sztárigazolásoknak köszönhetően ugyanis 2017 május 17. óta minden egyes hazai meccset telt házas stadion előtt játszottak, ami által a 18/19-es idényben rekordbevételt könyvelhettek el.

Az igazi törés a csapat életében áprilisban volt, amikor is egy hónap alatt hét meccsből csak egyet nyertek, verte őket a Lille, a Nantes, a Rennes és a  Montpellier is. Persze tegyük hozzá, hogy a bajnoki címmel a zsebben a motiváció nyilván nem volt túl magas. Májusra aztán nagyjából helyre állt a világ rendje és az utóbbi két bajnokijukat már kényelmesen, nagy fölényt mutatva hozták.

Paris Saint Germain#france-paris_saint_germain#10
Ami mindenképp figyelmemre méltó, hogy a topligák csapatai közül a PSG egyedüliként lépte át a 100 lőtt gólos álomhatárt - ebből 65-öt vállalt az Mbappé-Cavani-Neymar trió.

 

[2774277] 2019-05-24 21:05:00 Reims - Paris Saint Germainx
[2774277] 2019-05-24 21:05:00 Reims - Paris Saint Germainx;5

A Reims ugyan kicsit leeresztett a kiírás végére, bár az előző fordulóban egy lélekemelő győzelem összejött a Bordeaux ellen. Az idényre azért nagy panasz nem lehet, hiszen várakozáson felül teljesítettek. A PSG ősszel jól elpáholta őket, de mint azt a H2H mutatja, korábban idegenben többször is beléjük tört a bicskája a fővárosi legénységnek. A tétnélküliség miatt nem hinnénk, hogy a védekezésre túl nagy hangsúlyt fektetnek majd a felek, éppen ezért talán az alábbi tipp hordozhat elég value-t, amivel elkerülünk egy esetleges meglepetés eredmény által okozott lefolyást is.

{"headTitle":"Reims-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-24 21:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt + 2.5 gól felett","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2774277] 2019-05-24 21:05:00 Reims - Paris Saint Germainx;
megosztom