Férfi kézi NB I

Ezt várjuk mi - tippek a Veszprém - Szeged döntőre

megosztom

Csütörtökön Veszprémben rendezik a döntő első felvonását, szerkesztőink pedig körbejárták az esélyeket.

A hathármas olvasók már hozzászokhattak, hogy ha kézilabda, akkor Tomihmv és mr.blonde előhúzza a tarsolyból, amijük éppen van, így természetesen szerkesztőink a magyar bajnokság döntőjét sem hagyják ki a sorból.

A Veszprém és a Szeged rivalizálása idén sem okozott csalódást, így óriási várakozás előzi meg a két felvonásos finálét.

Az első meccset csütörtökön a Veszprém Arénában rendezik, szerkesztőink pedig két különböző fogadással próbálnak segítségetek lenni.

 

Tipp: Veszprém 1-5 góllal nyer@2.35

(mr. blonde)

Bár a szezon első fele katasztrofálisan sikerült a Veszprém számára, a tavasszal már egy olyan csapatot láthattunk a pályán, amelyet az elmúlt években is. Számomra egyértelmű, hogy mostanra a Veszprém fizikálisan utolérte magát és immáron David Davis is meg tudja valósítani az elképzeléseit. A Flensburg elleni BL-párharcban már újra a "régi" veszprémi erényeket láthattuk, vagyis a világklasszis védekezést és a pontos támadásvezetést.

Ami egyértelműen további erőssége lett a Veszprémnek a Vranjes-érához képest, hogy Davis remekül tartja tűzben a játékosokat, mindenki megkapja a maga játékidejét, így nem ritkán 8-10 ember osztozik a gólokon. Ez a sokoldalúság óriási fegyver, az ellenfeleknek nagyon nehéz meccs közben 2-3-szor is taktikát változtatni.

Az kétségtelen, hogy a Szeged ebben az évben felülkerekedett a Veszprémen, de itt az idény végén én a lélektani fölényt a bakonyiak oldalán érzem. Sokkal jobb lehet a hangulat, ráadásul a keretet illetően is tisztul a kép, a két "nagy öreg" - Nagy László, Ilics -  búcsúját illene széppé tenni.

A hazai közönség támogatását élvező Veszprémben most van annyi, hogy visszavágjon a legnagyobb hazai riválisának, ugyanakkor szoros meccsre is számítok. Nem tagadom, hogy én a hét elején 1.75-ért tudtam a hazait rakni, viszont mostanra csak 1.47-es a sima H, így egy picit megfűszerezve erre a fogadásra tenném a voksom.

bet365

Tipp: Egyik csapat sem szerez 30 gólt @1.60

(Tomihmv)

Ahogy egyre jobban kézilabdázik a Veszprém, úgy játszik egyre szorosabb mérkőzéseket a Szegeddel. Hogy mire gondolok? Nos, ősszel, Veszprémben 32-27-re, otthoni környezetében 25-23-ra, míg a Debrecenben rendezett, áprilisi Magyar Kupa fináléban pedig csak egy góllal, 28-27-re nyert a Pick.

Papíron a Veszprém rendezik jobb kerettel, és ahogy a kolléga is mondja, kezd beérni Davis munkája, amit a BL Final Fourba jutás is bebizonyít. Azonban az idei eredmények miatt, főleg ilyen kis szorzón, nem fogadnék a Veszprémre, hanem inkább arra, hogy egyik csapat sem szerez 30 gólt. 

Ugye mindkét fél a "spanyolos", vagyis a védekezős kézilabdára épít, mindemellett egyik fél sem tud igazán újat mutatni a másiknak, ráadásul mivel a párharc első meccséről beszélünk így borítékolható, hogy egyik csapat sem rohan a fejjel a falnak. Különösen nem a Szeged, amely csapat a Vardar ellen azért esett ki a BL-ből, mert odavágót rettentően elszúrta.

Így pedig úgy érzem, hogy bőven megér egy misét a tipp, főleg, hogy az alap line-t 54,5-nél húzták meg a bukmékerek, ebbe a tippbe pedig a 29-29-es döntetlen is belefér.

 

Ti mire fogadtok a döntő első meccsén?

 

 

megosztom