Darts

Dupla pénzzel kecsegtet a Van Gerwen-Cross álomdöntő - tippötletek a Play-Offs-ra!

megosztom

Michael van Gerwen ötödik, James Wade második míg Rob Cross és Daryl Gurney első Premier League-címéért száll harcba csütörtökön este a londoni O2 Aréna közönsége előtt.

Elérkezett a várva várt nap, amikor is kiderül, hogy ki lesz a 2019-es Unibet Premier League bajnoka. A Play-Offs-nak immáron nyolcadik alkalommal a londoni O2 Aréna ad otthont, ahol a 16 állomásból álló alapszakasz négy legjobban teljesítő játékosa léphet színpadra. 

Premier League, Play-Offs    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:15 Michael van Gerwen - Daryl Gurney 1.20 4.50
21:15 Rob Cross - James Wade 1.62 2.30

Az első elődöntőben az alapszakaszt zsinórban hetedszer megnyerő Michael van Gerwen és az első PL-rájátszására készülő Daryl Gurney játékát csodálhatjuk meg. Ha az oddsokra pillantunk, akkor az esélyek elég egyértelműek, azonban óriási hiba lenne az északírt leírni, hiszen "SuperChin" pont az a játékos, aki az ilyen meccsekre nagyon fel tudja szívni magát.

Erre a legjobb bizonyíték, hogy mindkét alapszakasz meccsükön borítani tudta a papírformát a világelső holland ellen. Berlinben 7-5-re győzte le Van Gerwent, míg a hónap elején Manchesterben 8-5 arányban. 

Ha valamiből, akkor ebből a két győzelemből bőségesen meríthet az északír, továbbá a tavaly novemberben a Players Championship Finals döntőjében megvívott mérkőzésükre is Gurney emlékezhet vissza szívesebben, hiszen ott is legyőzte Van Gerwent és happolta el előle a trófeát.

"A négy játékos közül valószínűleg én leszek a legesélytelenebb, de ez engem nem különösebben érdekel, hiszen tudom mire vagyok képes. Mindaddig, amíg megvan a hited, jól dobod a tömeget és a kiszállót, bármi megtörténhet." 

Amikor nyomás van rajtam, valahogyan akkor tudom a legjobb dartsomat elővenni. Amikor a világ legjobb dartsosai ellen dobok, akkor egy új szintre emelnek, remélem ezt tudom hozni Londonban is. 

- nyilatkozta Gurney, aki hozzátette, hogy egyik álma vált válóra azzal, hogy bejutott a rájátszásba. 

"SuperChin" önbizalma tehát rendben lehet, ugyanakkor Van Gerwen nem az a figura, aki különösebben zavarba jönne attól, hogy az utóbbi időben többször is kikapott valakitől. 

Daryl jól játszott az elmúlt két PL-ütközetünk alkalmával, de ettől még magabiztos vagyok. Itt már 10 nyertig megy a csata, ami totál más, a nyomás ott lesz a vállain. 

A holland egyébként elismerte, hogy bár közel 102-es tornaátlagot tudott felmutatni a 16 állomás után, ám a koncentrációja nem volt olyan erős, mint az elmúlt három szezonban. A klasszisát viszont jól mutatja, hogy még így sem tudták letaszítani az első helyről. 

Fogadás szempontjából egy kifejezetten nehéz meccs, így előzetesen elég sokféle reális forgatókönyv benne van a pakliban, míg a 180-as és kiszállós piacokon kifejezetten jól lőtték be a határokat a bukik. 

Kattints a részletekért!

A második elődöntőben a világbajnok Rob Cross és a 2010-es Premier League-győztes James Wade személyében két angol feszül egymásnak, ami egyben azt is jelenti, hogy biztosan lesz hazai játékos a fináléban. 

Az oddsmesterek szerint Cross valamivel esélyesebb a döntőre, mint honfitársa, ugyanakkor a másik elődöntőhöz hasonlóan, itt is az esélytelenebbnek kikiáltott játékos nyerte a legutóbbi összecsapásukat a Premier League-ben. 

Cross és Wade esetében nem is kell sokat visszamennünk az időben, hiszen múlt héten Leeds-ben meccseltek. Az a derbi inkább a világbajnok angolnak volt fontosabb, aki a 2 pont megszerzésével az alapszakaszt is behúzta volna. Wade azonban egy 8-6-os sikerrel csúnyán beleköpött honfitársa levesébe, aki így kénytelen volt beérni Van Gerwen mögött a második hellyel. 

Komoly izgalmakat ígér a visszavágójuk, és ahogyan legutóbb, úgy most is nüanszok dönthetnek. Éppen ezért, kifejezetten erős tippnek tartjuk, hogy 16.5-nél több leg dönt majd a meccsükön, ami azt jelenti, hogy 10-7-nél nem lesz simább.

A speciális piacokon is találtunk fogunkra valót. Wade esetében 110.5-nél húzták meg a legmagasabb kiszállójának határát, ami elég baráti, ha az overben gondolkozunk. 

Wade-nek idén a Players Championship meccseket nem számítva 33-ból 24 olyan mérkőzése volt, amikor legalább egy 100 feletti kiszállót megdobott, ebből 19 volt 110.5 feletti. 

Wade ebben mindig is nagyon jó volt és ez abszolút egy olyan meccsnek ígérkezik, ahol szükség lesz arra, hogy extrát hozzanak. 

{"headTitle":"Rob Cross - James Wade","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-23 21:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Legek száma - 16.5 felett","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Játékos legmagasabb kiszállója - Wade 110.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Kiváló nagydöntő előtt állunk, hiszen mindkét elődöntős összecsapás eredménye nehezen megjósolható. Ha egyik meccsen sem borul a papírforma, akkor Van Gerwen és Cross döntője dupla körüli pénzzel kecsegtet. 

A végső esélyeket illetően természetesen a holland a favorit, azonban 1.50 körül nem sok értéket látunk a győzelmében, méghozzá Gurney személye miatt. A döntő akár ujjgyakorlat is lehet Van Gerwennek, amennyiben átrágja magát az északíren. Fontos ugyanis, hogy az első elődöntő győztese egy meccset pihenhet a finálé előtt, míg a második elődöntő győztesnék jóval kevesebb ideje van felkészülni a következő megmérettetésre. És mivel a Cross - Wade egy kiélezett csatának ígérkezik, így könnyen lehet, hogy a döntőben egyikük sem tudja majd a legjobbját a színpadra tenni. 

Éppen ezért bármennyire is fura, a végső győztes piacon a jelenleg legesélytelenebbnek tartott Gurney 12-es szorzója tartogatja az egyedüli értéket. 

Te mire fogadsz a nagydöntőben?

 

megosztom