Bundesliga

A szorzók alapján ki-ki párharcot hoz a német osztályozó

  • gb1
megosztom

Az élvonalban 16. helyen végzett Stuttgart ellenfele a Bundesliga 2 bronzérmese, azaz az Union Berlin lesz a playoffban.

Gómezéknek jó esélye van a bennmaradásra, máris mutatjuk, hogy miért. fotó: Twitter

A Bundesliga 2019/20-as szezonjára még kiadó egy értékes hely, ezért pedig öldöklő harcot vívhat az élvonalban pocsék szezont futó Stuttgart és a másodosztályban remekelő Union Berlin. Nem véletlen, hogy a bukik ilyen óvatosan bántak a párharccal, hiszen bár az odavágón a hazaiakat hozták ki enyhe favoritnak, de a Bundesliga-indulásra az oddsok alapján egyenlő eséllyel pályáznak a felek.

1X2    
Stuttgart Döntetlen Union Berlin
1.90 3.40 4.00
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A Stuttgart egy esztendővel korábban is bosszankodva zárta az idényt, bár akkor azért főtt a fejük, hogy két egységgel lemaradtak az európai kupaindulást érő helyekről. Ezúttal viszont komoly blamába kerültek, hiszen 

a 34 lejátszott bajnokiból csak hetet tudtak megnyerni és ellenfeleik 70 alkalommal találtak be a hálójukba.

A szezon során két edző is elhullott, így most átmeneti megoldásként a beugró mester, Nico Willig próbálja az élvonalban tartani őket. Bár a rájátszás helyüket már egy körrel a vége előtt bebiztosították, akkor az is világossá vált, hogy nem tudnak odaférkőzni a bennmaradást érő helyekre. 

Nagyon kemény szezonon vagyunk túl, ahogyan szurkolóink is, de a támogatásukra minden eddiginél nagyobb szükségünk lesz.

A játékosok helyzetét tekintve nem lehet okunk panaszra, a kisebb sérüléséből felépült már Zuber és Thommy is visszatért az edzésekre." - mondta Willig, akit az osztályozót követően a korábban Bayer ificsapatot is irányító 43 éves Tim Walter vált majd.

A felállásokat nézve láthatjuk, hogy komolyabb hiányzó egyik félnél sem várható. A veterán csatár, Mario Gómez, aki a 2016/17-es idényben a Wolfsburggal már megvívott egy bennmaradási küzdelmet, biztosan kap majd játékperceket. Visszatérhet a csapat védője, Ozan Kabak is, valamint a Bayernbe távozó Pavardot is megcsodálhatjuk még kétszer Stuttgart mezben. 

[3042037] 2019-05-23 20:30:00 VfB Stuttgart - Union Berlinx

Az Union Berlin még soha nem szerepelt az élvonalban, ám az utóbbi években többször is a tűz közelébe kerültek. Lélektanilag sokkal jobb állapotban érkeznek a párharcra, mint a svábok, hiszen a Bundesliga 2-ben mindössze öt vereséget jegyeztek az egész idény során.

A védekezésben amúgy is kiemelkedőt alkottak, hiszen csupán 33 gólt kaptak, ami a legalacsonyabb szám volt a ligában. A keretben vannak kifejezetten erős játékosok - Felix Kroos - a világbajnok Toni testvére -, a hoffenheimi kölcsön, Robert Zuj és házi gólkirályuk, Sebastian Andersson biztosan nem fognak megriadni a feladattól. 
 

Tudtad?
 

  • Mióta újra bevezették az effajta osztályozót, 10 alkalomból 8-szor az élvonalbeli csapat húzta be a párharcot
     
  • Sem az ötszörös Bundesliga-győztes Stuttgart, sem az Union nem játszott még osztályozót
     
  • Ha az Union legyőzi a Stuttgartot, akkor az 55. csapat lehet, amely az élvonalban szerepel


Az a tény, hogy az Union az utóbbi 15 bajnokijából csak egy alkalommal nem tudott gólt szerezni, a Stuttgart pedig  - ahogyan már korábban említettük - , gyakran a pofozózsák szerepét töltötte be, arra enged következtetni, hogy könnyen gólváltás lehet az első leg vége. Persze az sem véletlen, hogy 80 százalékban az élvonalbeli csapat keveredik ki győztesként, ennek fényében egy fogadáskészítővel összerakott tippet játszunk meg az első 90 percre.

{"headTitle":"VFB Stuttgart-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-23 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Stuttgart vagy döntetlen + mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3042037] 2019-05-23 20:30:00 VfB Stuttgart - Union Berlinx;
megosztom