Jégkorong

Borítékolható a kanadai-orosz álomdöntő?

  • Tomihmv
megosztom

Csütörtökön kezdődik a rájátszás a szlovákiai A-csoportos jégkorong vb-n, a két favorit pedig Kanada és Oroszország.

A bukiknál az oroszok az első számú favoritok. - Fotó: Twitter

Kedden véget értek a csoportküzdelmek a 2019-es, A-csoportos jégkorong-világbajnokságon, a két nyolcast pedig, a papírformának megfelelően, Kanada és Oroszország nyerte meg. A tengerentúliak hat siker mellett egy vereséget (azt a nyitónapon Finnország ellen) szenvedtek el, míg az oroszok mind a hét találkozójukat behúzták. Mindezeknek köszönhetően a két topfavorit elkerülte egymást, vagyis végül összejöhet az álomdöntő!

Fotó: wikipedia

Kattints a részletekét!

Az ágrajzból kiderül, hogy Kanada van könnyebb ágon, hiszen Svájcon kötelező átlépnie, majd a Csehország-Németország párharc győztese sem okozhat gondot számára. Az oroszok elsőként a nagy rivális amerikaiakkal találkoznak, majd a finn-svéd meccs győztesével, ami szintén presztízsmérkőzés lesz. Papíron Ovecskinéknek sem kellene, hogy problémát jelentsen a döntőbe jutás, mivel nekik van a legerősebb keretük a világbajnokságon, amit az eredményeik igazolnak is, de a presztízsmeccsekben mindig benne van a meglepetés.

A bukmékerek szerint egyébként Oroszország a legesélyesebb a világbajnoki címre, második a sorban Kanada, míg a harmadik favorit Svédország, a negyedik pedig a félig-meddig hazai pályán játszó Csehország.

 

Szerinted ki lesz a világbajnok?
unibet 
megosztom