Átigazolás

Ha megjósolod az Allegri-féle edzőkeringőt, nagyot kaszálsz

  • ivan
megosztom

Egyelőre óriási a bizonytalanság a Juventus kispadja körül, mint ahogy Allegri jövőjével kapcsolatban is a zavarosban halásznak a bukik.

Múlt hét közepén derült égből villámcsapásként jött a hír, miszerint Massimo Allegri 5 év után feláll a Juventus kispadjáról. Az 51 éves szakember 11 trófeát gyűjtött be a Juventusnak, kétszer a Bajnokok Ligája fináléjába is elvezette a Zebrákat, ám azt a trófeát végül nem sikerült megnyernie.

Allegri a távozás kapcsán azt mondta, szerinte jó döntést hoztak a klubnál, személyes jövőjével kapcsolatban viszont semmi érdemleges információt nem osztott meg a sajtóval, így könnyen lehet, hogy a következő évet pihenéssel tölti majd.

Fotó: Juventus FC - facebook.com

Hol folytatja Massimo Allegri?

Mindenesetre az Unibetnél nyitottak piacot az olasz szakember következő csapatára és némileg meglepő módon az első két helyen két olasz csapatot találunk. Az elég nehéz elképzelni, hogy Allegri visszatérjen mondjuk a Milanhoz, de a Roma sem jelentene előrelépést a karrierjében, így az első két helyen szereplő klubot első blikkre mi kizárnánk.

A külföldi csapatok terén már érdekesebb a helyzet, hiszen a Chelsea és a PSG is betlizett a szezonban, ezzel együtt meglepő lenne, ha Allegri megkapná valamelyik kispadot. Sarri sorsa a BL-indulással és az EL-fináléval valamelyest stabilizálódott, Tuchelre pedig a BL-búcsúig nem lehetett panasz.

A Manchester United szintén kizárható, hiszen Solskjaer marad az Old Traffordon, az Inter kapcsán Antonio Conte nevét emlegetik, az Arsenal pedig Unai Emeryvel haladhat tovább a megkezdett úton. A Bayern München még érdekes sztori lehet, hiszen a pletykák szerint Nico Kovac annak ellenére sem élvezi a bizalmat, hogy bajnokság nyert a bajorokkal, a hétvégén pedig a kupát is behúzhatja.

Kattints a részletekét!

Ki lesz az utód?

Allegri menesztésének legfőbb oka az, hogy a Juve megszállottan hajtja a BL-serleget. Cristiano Ronaldo megszerzése is ennek a projektnek volt alárendelve, így az Öreg Hölgy kispadjára egy nemzetközi szinten is nagy névnek számító szakember ülhet le.

Az olasz sajtóban az elmúlt napokban két olasz tréner, Antonio Conte és Simone Inzaghi neve kering a Juve kapcsán: előbbi már dirigálta a Juvét,de a BL neki is nagy falat volt, míg Simone talán egy polccal lentebb helyezkedik el és még nem érett meg arra, hogy ekkora feladatot kapjon - ráadásul esetében inkább a milánói pad lehet a befutó. Mindenesetre nem írnánk le őt sem, mert állítólag a sportigazgató Pavel Nedved személyes favoritja a kisebbik Inzaghi-fivér.

A lista első helyén egyébként Mauricio Pochettinót találjuk, akinek jövője nagyban függ majd a BL-döntőtől. Az argentin mindenképpen változtatásokat akar a klubnál, ha ezeket a garanciákat nem kapja meg, akkor távozhat.

José Mourinho neve is kezd felmerülni, ami nem csoda, hiszen a portugál jó ideje munka nélküli. A Special One BL-rutinja esélyessé teszi őt a kispadra, hiszen egy igazi topklubról beszélünk, márpedig Mourinhót másfajta feladat nem igazán érdekli. Vele kapcsolatban még azért fogunk hallani híreket, mindenesetre a 7-szeres szorzója jelen pillanatban elég értékesnek tűnik.

A Juve egykori játékosa, Didier Deshamps is a listán szerepel, de róla nehéz elképzelni, hogy a válogatott mellett egy külföldi klubot is elvállalna.

Az igazi nagy szenzáció Pep Guaridola lehetne, de nehéz elképzelni, hogy a katalánt elengednék a City-től, az ő szorzója jelenleg kereken nyolcszoros.

megosztom