Olasz foci

Ezúttal pont ott nem lesz bundaiksz, ahol várják!

  • varin
megosztom

Kijöttek az utolsó forduló szorzói, néhány meglepő számmal. Íme a 38. kör esélyei és lehetséges kimenetelei.

Ahogyan sejteni lehetett és meg is írtuk, a Bologna egy izgalmas, gólgazdag döntetlent hozott össze a Lazio ellen idegenben, amellyel a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Ezzel eldőlt, hogy Nagy Ádám csapata biztosan nem búcsúzik a Serie A-tól és három csapatra szűkült a veszélyeztetettek mezőnye. A képlet nem egyszerű, de azért lássuk az egyes forgatókönyveket és oddsokat.

Az utolsó forduló szorzói
   
Cagliari-Udinese 2.40 3.50 2.80
Fiorentina-Genoa 2.60 2.50 3.60
Inter-Empoli 1.36 5.00 7.50

A Genoa esik ki, ha...

  • Kikap Firenzében
  • Döntetlent játszik, de közben az Empoli sem kap ki
  • Egy góllal nyer, de nyer az Empoli és kikap az Udinese

Az Empoli esik ki, ha...

  • Rosszabb eredményt ér el, mint a Genoa Firenzében

A Fiorentina esik ki, ha...

  • Nyer a Genoa, nyer az Empoli és pontot szerez az Udinese
  • Legalább két góllal nyer a Genoa, nyer az Empoli és kikap az Udinese
Ki esik ki, 40 ponttal végez?*
Genoa, Udinese, Fiorentina Genoa vagy Fiorentina
Genoa, Fiorentina Fiorentina
Ha az Empoli nyer!

Mindezek szellemében engem kicsit váratlanul ért a fogadóirodák oddsszabása, hiszen a Fiorentina-Genoa alacsony döntetlenes szorzója azt valószínűsíti, a bukik szerint nem nyerhet az Empoli Milánóban, de még pontot sem szerez. Bár tény, hogy erre alacsony a sansz, hiszen 2006 óta nem fordult elő kék-fehér siker a Nerazzurri ellen, de ne felejtsük el, hogy egy gyenge formában lévő Inter és egy nem csak rendkívül motivált, de három győzelemből érkező Empoli csap majd össze.

A Fiorentina-Genoa bundaiksz tehát nekem így elsőre gyanús, viszont a szituációt jelentősen megbonyolíthatja az Udinese helyzete. A zebracsíkos gárda már tét nélkül lép pályára a Cagliari ellen, hiszen legrosszabb esetben is 40 pontjuk van, amivel maximum hármas holtverseny lehet a Genoával és a Fiorentinával.

Elsőként az egymás elleni eredmények számítanak, ahol mindhárom csapat 5-5-5 ponttal rendelkezne, viszont az Udinesének +1-es a gólkülönbsége, míg egy egygólos Genoa-siker esetén a másik két fél közül a piros-kékek járnak rosszabbul.

Ez lényegében azt jelenti, hogy ha az Udinese kikap, akkor a Genoának nem elég egy góllal nyernie Firenzében, hanem minimum kettővel kell a bennmaradáshoz.

Nagyon furcsa tehát a helyzet, Pandevéket éppen az ejtheti ki, hogy Udinében 2-0-ra kaptak ki, így nekik csak az a biztos, hogy több góllal is nyernek az Artemio Franchiban.

Egyértelmű, hogy ez az utolsó olasz forduló a live-ozás terepe, nem kell túlagyalni pre-match tippekkel a játéknapot. Ha az Inter nagyon vezet, akkor lehet remiztetni Firenzében, ha pedig az Empoli áll jól, akkor öldöklő csata várható a másik mérkőzésen.

2019-05-25;55
2019-05-26;55
270192

 

megosztom