NBA

Nyugaton nagyon söprésre állnak a dolgok, ennek fényében fogadunk

megosztom

A Golden State Warriors ellenállhatatlanul menetel az újabb nagydöntő felé, kérdés, hogy 4-0-lal jut-e be oda.

fotó: Clutchpoints

A nyugati konferenciadöntő pontosan úgy alakul, ahogyan a szakértők várták. Meglehetősen simán. Igen ám, de kissé megtévesztő lehet pusztán a végeredményekre tekinteni, hiszen a párharc harmadik meccsén Steve Kerr fiai 18 pontos hátrányból jöttek vissza, nagyrészt a már védjegyükké vált pompás harmadik negyednek köszönhetően.

Ami szembetűnő, hogy Durant hiányában Curry továbbra is brillírozik és a csapat abszolút a 2015-ös önmagát idézi. A 110-99-re behúzott összecsapás vezéregyénisége Draymond Green volt, aki tripla duplát elérve mindenből kivette a részét.

A főcsoportdöntő legjobbja eddig a 36.3 pontot átlagoló Curry és a 11 lepattanót, 8 asszisztot, 3 blokkot és két stealt jegyző Green.

Mellesleg a franchise történetében ez volt a harmadik alkalom, hogy mínusz 18 (vagy több) pontról tudtak nyerni, sőt a Warriors az első csapat, amely sorozatban két meccsen is 13 (vagy nagyobb) pontos hátrányból tudott fordítani.

Pedig megtehették volna, hogy elengedik az egyik idegenbeli meccset, de ez is jól mutatja, hogy motiváltabbak, mint valaha. Ami igazán különleges volt, az a masszív védekezés, amit a második félidőben bemutattak  - mindössze 33 pontig jutott a Portland, plusz a harmadik negyedben csak 13-ig (az idei rájátszásban ezek az eddigi negatív csúcsok az összes csapatot figyelembe véve).

Az egymás elleni statisztikák alapján is a söprés tűnik valószínűnek - a rájátszások során eddig 12 alkalommal találkoztak és ebből 11-szer a Dubs nyert. Ráadásul a vasárnap hajnali győzelmük volt zsinórban a kilencedik a Portland ellen a playoffok során.


Trendek
 

 • A Warriors 4-1 ATS az utóbbi öt konferenciadöntő meccsén
   
 • A GSW 5-2 ATS az utóbbi hét olyan mecccsén, ahol 0.5-4.5 pont közti favorit volt
   
 • A Warriors 6-2 ATS az utóbbi nyolc Északnyugati divíziós ellenfelek ellen
   
 • A Blazers 1-4 ATS az utóbbi öt hazai meccsén
   
 • A Blazers 4-9 ATS az utóbbi 13 olyan playoff meccsen, ahol underdog volt
   

Ne felejtsük azt a tényt sem, hogy még egy csapatnak sem sikerült 3-0-ról megfordítani rájátszás párharcot, bár pont a Portland az egyik, amely egyszer hét meccsre tudott menteni (még 2003-ban a Dallas ellen). Persze ahhoz, hogy ez szóba jöhessen először a kilenc meccses nyeretlenségi szériát kéne megtörniük a GSW ellen, hiszen nagyon benne van, hogy zsinórban a második évben is söprést kapnak Kerr fiaitól. Egy aprócska plusz a Portland mellett, hogy Durant és Cousins mellé Iguadala is csatlakozott sérültként, de ha ezúttal is legalább egy félidőn át hozzák azt, amit tudnak, szerintük nem fér kétség hozzá, hogy 4-0-lal masíroznak be a fináléba.

{"headTitle":"Golden State Warriors-Portland Trail Blazers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-21 03:05","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Warriors nyer","odds":"1.60","customLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/525237386","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

 

megosztom