Nemzetközi foci

Nem várt fordulat - az oddsok alapján veszélybe került Messi hatodik Aranylabdája

megosztom

Amikor legutóbb írtunk a legnagyobb egyéni elismerésről, akkor úgy tűnt, hogy senki nem veszélyezteti az argentin zsenit.

Lionel Messi a La Liga utolsó fordulójában sem maradt rest és két perc alatt két gólt vágott az Eibar otthonában. Ezzel a duplával végül 36 góllal zárta a spanyol bajnokságot és bezsebelte a hatodik Pichichi-trófeát, egalizálva a 40-es évek legendás Bilbao-játékosának, Telmo Zarrának a rekordját.

Az újabb találatoknak köszönhetően az európai Aranycipőért folytatott harcban is ellépett - immár néggyel vezet Kylian Mbappé előtt, aki mellesleg szintén duplázott a szombati, Dijón elleni bajnokin és a franciáknál még egy kör hátravan a bajnokságból. Azt a trófeát is hatodszor hódíthatja el, ráadásul sorozatban a harmadik alkalommal.

Az argentin sztár minden sorozatot figyelembe véve 50 gólt termelt idén és még hátra van a Valencia elleni Copa del Rey finálé!

Lehet, hogy idén sokakban leginkább a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-fiaskó ragadt meg a Barcával kapcsolatban, de ezeket a statisztikákat olvasva nehéz nem egyetérteni azzal, hogy  - ahogy azt már egy hónapja is megírtuk - Messi toronymagasan vezeti az Aranylabdáért folytatott küzdelmet is a bukiknál.

Igen ám, de egy viszonylag váratlan üldöző lépett elő, hiszen a nyakán már nem Ronaldo, hanem a Pool sztárvédője, van Dijk lohol. A játékos már megkezdte az elismerések gyűjtését, hiszen bezsebelte a PFA Év játékosa díját, amit 2005 óta, tehát 14 éve nem tudott egyetlen bekk sem elhódítani (akkor John Terry nyert).

A holland védő a bajnoki címről ugyan lecsúszott, de megnyerheti még a Bajnokok Ligáját és a holland válogatottal a Nemzetek Ligáját is! Az Aranylabda-győzelmének szorzója egy hónap alatt @12-ről @2.75-re zuhant.

Van Dijk a válogatottban is oroszlánrészt vállal a sikerekből és ha ezt a két trófeát bezsebeli a Liverpoollal, akkor bizony reális esély van rá, hogy 2006 után ismét egy védő emeli majd magasba az Aranylabdát.

Szerintetek érdemes kontrázni Messit, vagy már nem lehet kicsavarni a kezéből a díjat?

unibet
megosztom