Tenisz

Erre fogadunk a Djokovics-Nadal álomdöntőn

  • Cesc18
megosztom

Izgalmas finálét ígér a két klasszis játékos nyolcadik római viadala.

Összejött az álomdöntő Rómában, avagy Novak Djokovics és Rafa Nadal először méri össze a tudását az idei salakszezonban. Ez lesz a két sztárjátékos 54. egymás elleni összecsapása, az olasz fővárosban pedig nyolcadik alkalommal feszülnek egymásnak. A római mini szériát a spanyol 4-3-ra vezeti, a döntőkben viszont 2-2 az állás. 

Jön az 54. Djokovics-Nadal rangadó. - Fotó: ATP

Ellentétes úton jutottak el a döntőig, amíg Nadal gyakorlatilag átgázolt a négy ellenfelén, addig Djokovics a negyeddöntőben és az elődöntőben is pokolian kemény csatákba bonyolódott. 

Juan Martín del Potróval egy klasszikust játszott, ami több, mint 3 órára nyúlt és két meccslabdáról tudott fordítani. Diego Schwartzman ellen nem került ennyire necces helyzetbe, de a tie-break elvesztésével döntő szettre kényszerült. 

Nyilvánvaló, hogy többet játszottam, mint Rafa. Ugyanakkor a döntőben vagyok, és ez nagyszerű. Ez nem az első alkalom, hogy ilyen szituációban vagyok. Jól érzem magam, de nyilván nem olyan frissen, mint a hét elején. 

- mondta Djokovics, aki emellett természetesen az egekbe magasztalta mallorcai riválisát. 

Rafa nagyjából a négy meccsén töltött annyi időt a pályán, mint a szerb a negyeddöntőben és az elődöntőben, ettől függetlenül nem gondoljuk, hogy ez óriási jelentőséggel bír majd. 

A spanyol egyébként az első három meccse mindegyikén kiosztott legalább egy 6-0-s szettet, ilyen sorozatra pedig korábban még egyetlen tornán sem volt képes. 

Fogadás a továbbjutóra    
Novak Djokovics Rafael Nadal
2.50 1.53

Ami a bukik által megszabott esélyeket illeti, Nadalt tartják a döntő favoritjának, de ez az 1.53 mutatja, hogy messze nem veszik készpénznek a sikerét. Nem is lehet, hiszen

a spanyolnak mumusa a szerb és az utóbbi években viszonylag kevés olyan meccsük volt, amikor Djokovicsnak nem sikerült Rafa fejébe másznia. 

Az elmúlt két meccsüket egyaránt a belgrádi nyerte, tavaly Wimbledonban egy klasszikust játszottak, míg idén az Australian Open döntőjében Nole végig dominálni tudott. 

Rafa legutóbb a tavalyi római elődöntőben verte Djokovicsot, ám az sem volt egy egyoldalú ütközet, pedig akkoriban a szerb nem túl nagy önbizalommal és formában játszott - a fogadóirodák akkor 1.20 alatt kínálták a spanyol továbbjutását. 
 

Mire fogadjunk?


A játékok száma piacon egy eltolt határral kifejezetten tetszetős a 20.5 over 1.55-ért vagy a 21.5 over 1.70-ért. Illetve a bet365-nél lehetőségünk van arra is fogadni, hogy például Djokovics hány játékot nyer. Itt a 10.5 1.57-ért tűnik a legjobb befektetésnek, hiszen 1.60 körül kínálják, hogy szettet fog, ennek zöldüléséhez viszont erre sincs szükség. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Rafael Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-19 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos összesített játékai - Djokovics 10.5 felett","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom