Bundesliga

Mutatjuk miért várható "overfesztivál" a Bundesliga zárófordulójában

  • gb1
megosztom

A német élvonal is elérkezett az utolsó játéknaphoz - történelmileg a 34. fordulóban szép számmal szüretelik a gólokat.

Ki lesz a zárónap hőse? fotó: Bundesliga

A 2018/19-es Bundesliga idényből már csak 90 perc maradt, de micsoda másfél óra vár még ránk! Hosszú évek után végre újra az utolsó pillanatig nyitott maradt a Salátástál sorsa, ráadásul az ennek megszerzéséért küzdő Bayern és Dortmund is a Bajnokok Ligája-indulásért foggal körömmel harcoló csapatokkal meccsel majd. A német foci szerelmeseinek milliói fogja követni az eseményeket világszerte, amelyek zárásaként negyed hat körül bajnokot avatnak majd.

A két sorsdöntő párharccal már foglalkoztunk (a Bayern előzetesét itt, a Dortmundét pedig itt éred el), most azonban egy érdekességre szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Az irodák ajánlatait böngészve ugyanis egy ritkán látható tendenciát szúrhatunk ki, mégpedig, hogy az utolsó fordulónak meccseire egytől egyig overt várnak az oddsmesterek, nem is kicsit.

Tavaly 7/9 találkozón jött az over.

Természetesen ez nem véletlen, ugyanis ha egy kicsit mélyebbre ásunk a statisztikákban, láthatjuk, hogy a 34. forduló jellemzően örömfociba, illetve gólparádéba fullad. Van aki a tétnélküliség miatt enged ki, mások pedig mindenüket ott hagyják a pályán a jobb helyezés elérésért. Mindenesetre

az utóbbi nyolc szezon zárófordulóiban 72 meccset játszottak a csapatok és ezekből csupán 15 végződött kevesebb, mint három gólos végeredménnyel!

Ez kicsivel több, mint húsz százalékot jelent, ami egy ekkora mintán már értelemszerűen nem lehet véletlen. Tendencia ide, statisztikák oda, a bukik egyes összecsapásokon pofátlanul alacsonyra szabták a szorzókat, ami viszont lehetőséget teremt a kontrázásra. 

Ti miben láttok lehetőséget az utolsó fordulóban?

 

Végezetül lássuk, hogy az együttesek merre és mennyit tudnak még elmozdulni a végső 90 percnek köszönhetően, íme:

bet365
megosztom