Tenisz

Nem kérdés, hogy a fogadók kit favorizálnak Federer meccsén - íme a tippünk

  • Cesc18
megosztom

A svájci zseni a bombaformában ütő Stefanos Tsitsipasszal néz farkasszemet a római negyeddöntőben.

Ha nem is a megszokott módon, de kialakultak a negyeddöntős párosítások Rómában - az eső által elmosott szerdai játéknap után tegnap a második körös küzdelmek mellett a nyolcaddöntőket is lebonyolították. Igencsak ínycsiklandozó a pénteki menü, a nap slágermeccse Novak Djokovics és Juan Martín del Potro ütközete, ám legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik Stefanos Tsitsipas és Roger Federer derbije. 

Fogadás a továbbjutóra    
Stefanos Tsitsipas Roger Federer
1.66 2.20

Tegnap mindketten dupláztak, Tsitsipasnak pedig kijutott a jóból, hiszen két olasszal kellett farkasszemet néznie. Mégis Federer volt az, akinek vért kellett izzadnia a továbbjutásért. A késő délutáni, Borna Coric elleni nyolcaddöntőjében ugyanis döntő szett tie-breakre kényszerült, ahol a horvátnak két meccslabdája is volt. Két és félórás küzdelem után tudott nyerni a svájci, míg a görög ennyi idő alatt tudta le a két olasz elleni meccsét. A fiatal Jannik Sinnert és a hazaiak legnagyobb esélyesét, Fabio Fogninit is váratlanul simán ütötte ki. 

Tsitsipas Madridban Nadalt is le tudta győzni. - Fotó: ATP

Tsitsipas a szerényebb monte-carlói és barcelonai szereplések után nagyon elkapta a fonalat.

Estorilban pályafutása első salakos ATP-tornagyőzelmét ünnepelhette, ezt pedig első salakos Masters-döntője követte Madridban. Utóbbi értékét tovább növeli, hogy az elődöntőben egy igen komoly meccsen gyűrte le Rafa Nadalt. 

Bár sok meccs van a görög lábában, egészen pontosan májusban 16 nap alatt 11 egyéni és öt páros találkozón lépett pályára, azonban tegnap nem úgy tűnt, mint aki fizikális problémákkal küszködne. 

Borzasztó meggyőző Tsitsipas a játéka, ami Federeréről már kevésbé mondható el. Vannak varázslatos ütései a svájci zseninek, de az azért látszik, hogy továbbra sem ápol mély barátságot a salakkal. A szervája a szemcsésen kevésbé tud hatékonyan működni, Coricnak is bőven megvoltak a lehetőségei fogadóként. 

A bet365 oddsmesterei pontosan 50-50-re hozták ki az esélyeket, ám a fogadók alaposan átszabták a számokat. Mint feljebb látható, jelenleg 1.66 Tsitsipas, Federer szorzója pedig felkúszott 2.20-ra. 

Nem annyira meglepő, hogy a fogadók a görögöt favorizálják, hiszen tényleg nagyon nagy formában és önbizalommal üt, ráadásul ne felejtsük el, hogy nem csak Nadalt, de Federert is verte már idén, méghozzá az Australian Open nyolcaddöntőjében. 

Ha azt hozza Tsitsipas, amit az elmúlt hetekben, például Nadal ellen, akkor még a 2-0-s győzelmét sem lehet kizárni, annak ellenére, hogy Federer elég nagy küzdő, és láthattuk Madridban is, hogy Dominic Thiem ellen sem adta olcsón a bőrét. Rómában viszont lassabb a játék, így nehezebb dolga pariban maradnia. 

{"headTitle":"Stefanos Tsitsipas - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-17 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tsitsipas -1.5 Game Hendikep","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom