Bundesliga

Győzelem vagy halál, bár három ponttal is elhullhat a Dortmund

  • gb1
megosztom

Szombaton a Bundesliga utolsó körét rendezik, amelynek keretében a Dortmund a Gladbach otthonában lép majd pályára.

fotó: Bundesliga Official

A Bundesliga zárófordulójában az egyik legizgalmasabbnak a két Borussia csatája ígérkezik, ahol mindkét együttesnek három pontra lenne szüksége céljainak eléréséhez. Az oddsmesterek alapján erre a vendégeknek van nagyobb sanszuk, ami nem véletlen, hiszen Reusék az utóbbi hét egymás ellenit egytől egyig behúzták. 

1X2    
Gladbach Döntetlen Dortmund

3.00

4.00 2.15
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A múlt heti, komoly izgalmakat hozó Düsseldorf elleni 3-2-vel - és a Bayern lipcsei botlásával - életben maradtak a bajnoki remények Dortmundban, ehhez azonban mindenképp győzniük kell. Persze könnyen lehet, hogy ez is kevés lesz, mivel a címvédő münchenieknek egy pont is elég a Frankfurt ellen, köszönhetően a 17 gólos találatbeli különbségnek. A Darazsaknak a februári hullámvölgy és a Schalke, valamint Bayern ellen csúnyán elbukott rangadók fájhatnak igazán, de most már kár ezen bánkódni, hozni kell a szombati derbit és imádkozni.

Jó hír legalább a BVB-fanoknak, hogy a csapatkapitány Reus volt csapata ellen visszatérhet eltiltásából, ám nagy kérdés, hogy kinek a rovására. A nyáron távozó Pulisic ugyanis két meccsen kettőt vágott, Götze sincs rossz formában - talán a 18 góljából 12-t a padról beállva szerző Alcácer lehet erre a megfelelő választás. A hiányzók sora nem túl hosszú, egyedül a Fortuna ellen lesérült Diallo játéka kérdéses. Hecking nagyobb bajban van, mivel támadói, Lars Stindl és Raffael is sérültek, így elöl Drmic számíthat bevetésre.

[2803995] 2019-05-18 15:30:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx
[2803995] 2019-05-18 15:30:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx;10

A Gladbach februárban még a második helyen tanyázott, ám utána komoly lejtmenet következett. A múltheti fordulót megelőző 12 bajnokin ugyanis csak a kieső Hannovert és a Mainzot bírták legyőzni, mellé négy döntetlent és hat vereséget jegyezve, ezáltal pedig a BL-indulásuk is veszélybe került. A 33. körben a Nürnberg felett aratott 4-0-al visszacsusszantak a top négybe, ám csak a jobb gólkülönbség miatt, tehát számukra is komoly tét van az utolsó játéknapon. Otthoni formájuk azonban aligha vetít előre sok jót.

A Csikók zsinórban kilenc hazai győzelem után hét találkozó óta nem tudtak nyerni a Borussia Parkban!

Nagyrészt ennek köszönhetően döntött úgy a vezetőség, hogy elbúcsúzik Dieter Hecking mestertől, aki 98 Bundesliga meccsen irányította a csapatot. A mélyrepülés fő okaként a támadók formaromlását is említhetnénk - Hazard 15 meccses gólcsendet tört meg a Nürnberg ellen, Pléa pedig 12 góljából csak hármat szerzett 2019-ben.

Az utolsó összecsapáson azonban nem valószínű, hogy spórolni fognak a tölténnyel a fiúk. A Dortmund is csak egyszer úszta meg kapott gól nélkül az utóbbi hat meccsén, sőt három találkozón hatot szedtek be mostanában. Kimenetel szempontjából ettől függetlenül mi is őket érezzük esélyesebbnek, tehát a kétesélyes opcióval talán nem lövünk bakot - e mellé csapva a 'BTTS'-t pedig egész pofás szorzót kapunk. 

{"headTitle":"Gladbach-Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-18 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund vagy döntetlen+mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.85","customLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/522979103","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2803995] 2019-05-18 15:30:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx;
megosztom