Bulvár

Hatalmas izgalmak várhatók a második elődöntőben - tippek a Dalfesztiválra

  • varin
megosztom

Igen veretes mezőny gyűlt össze a csütörtöki elődöntőben, több nagy esélyest is láthatunk.

Igazán nagy meglepetés nélkül ért véget az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, az egyetlen nagy szorzót viszont sajnos éppen a magyarok szállították. Pápai Joci kiesése váratlan és kellemetlen meglepetés, de a dalverseny így is tartogat még ígéretes perceket számunkra, hiszen a csütörtöki második elődöntőt követően szombaton már a finálét rendezik Tel-Avivban. Ahogyan az első napon, úgy most is nagy segítségünkre van 'madarace', aki igazi Eurovízió-profiként osztotta meg gondolatait velünk.

Minden esélyes a színpadon - a csütörtöki második elődöntő

Fantasztikus show-t tudhatunk magunk mögött, a keddi elődöntővel. Az előzetes félelmek, melyek a helyi közvetítőtársaság stábjával kapcsolatosan felmerültek, alaptalannak bizonyultak, ugyanis hibátlan volt a látvány és kameramunka. Ez azért lényeges a továbbiakra nézve, mert így biztosak lehetünk abban, hogy a produkciók minden eleme megfelelően eljut majd a nagyközönséghez. A keddi fellépők közül egyértelműen Ausztrália fogadtatása volt a legjobb, így a szombati döntőre előre tekintve, velük mindenképp érdemes még majd foglalkoznunk.

Szemben a keddi fordulóval, csütörtökön szinte az összes előadó angol nyelven prezentálja majd előadását. Általánosságban elmondható, hogy a csütörtöki adás nagyobb nézettséget is szokott elérni. Ez idén is várható hiszen a végső győzelemre esélyes országok többsége itt szerepel majd. Megtalálható a programban Svédország, Svájc, Oroszország és az idei nagy esélyes Hollandia is. Haladjunk hát sorrendben.

Svédország, hírnevéhez és hat korábbi győzelméhez méltóan végső győzelemre esélyes előadót küld évről évre. Nincs ez másként idén sem, John Lundvik személyében annyiban biztosak lehetünk, hogy az egykori sprinter énekes simán nyerheti az északi országok piacát. Erre nem túl magas, 1.36-os szorzót kínál a    , amely még éppen súrolja a megérős kategória határát. Rádióbarát zenéje simán elegendő lehet neki a top 5-be érkezéshez is, azonban ez könnyen borulhat a többi esélyes miatt.

Mondjuk például a 2016-os második helyezett induló, Szergej Lazarev miatt aki Oroszországot fogja képviselni látványos show-jával. Lassabb, drámaibb zenéje bőven ad teret neki bizonyítani, hogy kivételes hangszálakkal rendelkezik, és ezt szokta értékelni a zsűri. Legutóbbi szereplése óta úgymond lekerült róla a bizonyítási teher, ezért is könnyedén elnyerheti - újra - a nézők szívét, és megszerezheti szavazataikat. Az     ajánlatában lehetőség van a svéd - orosz páros fej-fej melletti versenyére fogadni. Ezt mindenképpen érdemes megkockáztatni 2.30-es szorzóért Oroszország favorizálásával, Szergej Lazarev előadói kvalitásai miatt. Rutinja és a látvány amit összeraktak számára idén is, egyértelműen felé billenti a mérleg nyelvét.

Ennél kisebb értéket képvisel ugyan 1.60-as szorzóval az, hogy Oroszország a második elődöntőben a top 3-ban végez, azonban ennek bekövetkeztére is komoly esély van.

Ha már a komoly esélyeknél tartunk - aki igazán trendi és elragadó produkciónak szeretne szurkolni, mindenképp válassza a szelvényére Svájcot idén. Luca Hanni személyében egy végső győzelemre is esélyes, rendkívül tehetséges énekest láthatunk, egy kitűnő zene mögött. Svájc jövőre szívesen lenne a dalverseny rendezője és szándékát ezzel a nevezésével szeretné foganatosítani. Nem elhanyagolható tény, hogy az előadó februári bejelentésekor Svájc szorzója 23-szoros összeg körül mozgott, azonban a videoklip és néhány élő előadás megjelentével, hamar egészen 7-es szorzóig esett le a végső győzelmi esélye a legnagyobb irodáknál. Ennek fényében mindenképp érdekes, hogy az elmúlt napokban újra 21-szeres pénzt fizet Svájc végső sikere a döntő piacán. Erre fogadni több mint bátor lenne, azonban Luca Hanni mindenképp ott végezhet az élmezőnyben, így az Unibet által kínált, 2,50-es szorzó Svájc végső besorolására az első-ötödik hely közé, abszolút reálisnak mondható.

Fotó: Eurovision Song Contest

Végül de nem utolsó sorban ki kell térjünk még a legnagyobb esélyesre. Idén Duncan Laurence képviseli Arcade című számával Hollandiát. Szakértők szerint minden szempontból kiemelkedik ez a zene a mezőnyből, és az elmúlt évek bármelyikében az első háromban végzett volna. Sajnos nem szerencsés a minőségi zenével érvelni ebben a versenyben, mert láthattuk néhány alkalommal korábban, hogy a közönség milyen produkciókat tudott élre szavazni, azonban pont ezt ellensúlyozandó módosították az elmúlt években a zsűri pontozási rendszerét.

Nagy valószínűséggel az 'Arcade' minden ilyen jellegű szakmai támogatást megkaphat majd, és ezzel hatalmas esélyesként száll harcba a végső győzelemért. Egyesek szerint máris érdemes lenne elkezdeni építeni Amsterdamban a színpadot a jövő májusi showra. Mi ezzel kapcsolatban nem foglalnánk állást, azonban azt biztosan tudjuk ajánlani az Unibet kínálatában, hogy Duncan Laurence behúzza a második elődöntőt. Ez a fogadás 2.20-szeres pénzt ér most.

{"headTitle":"Eurovíziós Dalfesztivál 2019 - II. elődöntő","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-16 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Oroszország Svédország előtt végez","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Oroszország top3 az elődöntőben","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Svájc az 1-5. helyen végez a döntőben","odds":"2.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Hollandia nyeri a 2. elődöntőt","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom