Bajnokok Ligája

Ez lehet a nyerő tipp a budapesti BL-döntőre

megosztom

A női Bajnokok Ligája finálét a Groupama gyepén rendezik, ahol az ötszörös győztes Lyon a Barcelonával csap majd össze.

A 2018/19-es UEFA Bajnokok Ligája döntő történelme során először nem máshol, mint Budapesten kerül megrendezésre. Ez az első év, hogy a szervezet külön városban tartja ezt a finálét a férfiakékól, hiszen azt ugyebár Madridban játsszák majd. A mindent eldöntő párharcon az ötszörös győztes Lyon az első trófeájára hajtó Barcelonával csap össze – a katalánok lehetnek az elsők, akik a női és férfi BL-t is elhódítják.

1X2   
Lyon Döntetlen Barcelona
1.28 5.00 7.50

Az elődöntőt a Barcelona kettős győzelemmel abszolválta, így önbizalomból biztosan nincs hiány. A Bayern München csapatát először idegenben, majd otthon is 1-0-ra sikerült verniük, pedig a bajoroknak is akadt bőven helyzete, köztük óriási kapufája is. A Lyonnak egy fokkal neccesebb volt a négy között – a Chelsea csapatát az első meccsen 2-1-re verték a hazai közönség előtt. A visszavágón Eugénie Le Sommer 42. nemzetközi kupagóljával megszerezték a megnyugtató vezetést, a londoniak azonban viszonylag gyorsan egyenlíteni tudtak. A második félidő azonban már nem hozott gólt, így a francia gárda immár a hatodik BL-sikerére készülhet.

Olympique Lyonnais[női]#france-noi-olympique_lyonnais#5
Tudtad?
Kulcsár Katalin és Török Katalin személyében két magyar tagja is lesz a budapesti Groupama Arénában május 18-án a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjén közreműködő bírói stábnak. Az európai szervezet a 38 éves orosz Anasztaszija Pusztovojtovára bízza a Lyon és a Barcelona közötti BL-döntőt, amin a francia csapat színeiben a budapesti születésű, de német Marozsán Dzsenifer is pályára lép majd. - Index

A Lyon több rekordot is jegyez a sorozatban. Maga az öt BL-cím is csúcs, ahogyan az is, hogy zsinórban háromszor tudtak diadalmaskodni. Jól mutatja, hogy mennyire dominálják a kiírást, hogy 2010 óta nyolc alkalommal szerepeltek a fináléban.

A siker persze nem jött soha könnyen – 2016-ban és 2017-ben is büntetőpárbajban, 2018-ben pedig a hosszabbításban bizonyultak csak jobbnak.

A csapat egyik fontos játékosa Marozsán Dzsenifer, aki 2015-ben a Frankfurttal, 2017 és 2018-ban pedig a Lyonnal ünnepelhetett győzelmet.

A Barcelona főleg a lényegesen kevesebb rutin miatt lehet bajban, hiszen a csapat ugyebár első fináléjára készül. Azért pozitív előjelek vannak, hiszen nem kevesebb, mint 660 (!) perce, azaz hét meccs óta nem kaptak gólt a nemzetközi hadszíntéren. Ezalatt ráadásul 17-et vágtak ellenfeleiknek, tehát azért bőven benne van a meglepetés a pakliban.

Barcelona[női]#spain-noi-barcelona#5

Ennek ellenére a bukik aligha kételkednek a francia sikerben. Mint láthatjuk, a háromesélyes fogadásban is csupán 1.28-at fizetnek Marozsánék győzelmére. Figyelembe véve azonban a korábban említetteket valamint azt a tényt, hogy a címvédő az utóbbi tíz tétmeccséből csak három alkalommal úszta meg kapott találat nélkül, inkább a pompás oddson mért gólváltást tartjuk value opciónak.

{"headTitle":"Lyon-Barcelona","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-18 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.20","customLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/522979103","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3031256] 2019-05-18 18:00:00 Olympique Lyonnais[női] - Barcelona[női]x;
megosztom